Tijdens een unieke showcase bij Eén stelt Clouseau in primeur songs uit hun nieuwe studioalbum 'Jonge Wolven' voor. Deze tv-special is donderdag 14 april om 21u35 bij Eén te zien. Dan kom je als eerste het verhaal achter meerdere van die songs te weten. Siska Schoeters neemt je namelijk mee op ontdekkingstocht. Zij praat met Koen en Kris over 'Jonge Wolven' en beleeft, samen met het publiek, het concert vanop de eerste rij.

Clouseau werd tijdens de uitzending ook verrast door Siska die hen een gouden award overhandigde voor hun gloednieuwe album 'Jonge Wolven'.

Naast gloednieuwe nummers speelden Koen en Kris ook een aantal klassiekers. En daarvoor schakelden ze de hulp in van bevriende artiesten wat prachtige, ontroerende en meeslepende duetten opleverde.

Zo zorgde Geike Arnaert voor een breekbare versie van 'Ik Wil Niet Dat Je Weggaat'. Het meeslepende samenspel met Koen zorgde voor een duet dat je meteen naar de keel greep. Billie Leyers verraste vriend en vijand door samen met Koen het podium te betreden en 'Nobelprijs' te brengen. Dat werd een intiem en ingetogen moment waar Kris hen enkel op gitaar begeleidde. Metejoor bracht samen met Clouseau een ontvlambaar duet met 'Tegenpartij'. Ruben Block had op zijn beurt de eer om 'Daar Gaat Ze' te interpreteren en samen met Clouseau leverde dat een versie op die barstte van de gitaren en rauwe zangnoten. Een duet dat in je kleren bleef zitten en dat meteen het sublieme slot betekende van de showcase waardoor je smachtend hunkerde naar meer.

Over 'Jonge Wolven':

Na het ijzersterke en felgesmaakte album 'Tweesprong' (2019) trekken Koen en Kris de lijn door: ze doen hun eigen ding en zetten op 'Jonge Wolven' zo mogelijk nog méér in op kwaliteitsvolle songs - een leidraad doorheen de carrière van Clouseau. 'Jonge Wolven' is bovenal een eerlijk album: het drijft op enthousiasme en op waarachtigheid.

Koen zingt beter, eerlijker en volwassener dan ooit en het album klinkt fantastisch. De productie van Kris is feilloos: sommige songs zijn adembenemend, andere zijn verrassend, zowel qua vorm als inhoud. Je voelt als luisteraar tegelijkertijd onvervalst jeugdig enthousiasme én een hoop métier. Je hoort échte instrumenten: drums, gitaren, violen - zaken die je de dag van vandaag nog maar weinig hoort in de hitparade. Zoek op 'Jonge Wolven' vooral niet naar geprogrammeerde grooves of computergestuurde sounds, alles wat je hoort is écht gespeeld door echte muzikanten. Het is zo onhip dat het wel hip moet zijn.

Maar de échte troef van 'Jonge Wolven' is, zoals al gezegd, de ongelooflijke verzameling songs. Wàt een sterke plaat is dit. Het album is tevens een laatste getuigenis van het geweldige talent van de betreurde Stefaan Fernande, met wie Kris alle muziek schreef. Ook Koen zorgde bij meerdere songs voor briljante tekstuele inbreng. Ze legden zich geen enkele limiet op in eender welke richting en dat hòòr je. De ontelbare uren plezier tijdens de songwritingsessies zijn rechtstreeks terug te vinden op dit album. Al het harde werk ook, het resultaat staat als een huis.

Clouseau speelt unieke showcase bij Eén en ontvangt gouden award voor hun plaat 'Jonge Wolven'! Het album 'Jonge Wolven' is overal verkrijgbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over