Clouseau stelt Clouseau voor aan het publiek

Vandaag verschijnt CLOUSEAU’, het 11de Nederlandstalige studio-album van Clouseau. CLOUSEAU is het eerste album van de broers Wauters na een muzikale sabbatperiode van drie jaar. Het album telt 14 nieuwe songs, waarvan de eerste single ‘Vliegtuig’ eind oktober al werd gelanceerd. De a-typische single, 4’30” lang en in vijf verschillende toonaarden, stoomde meteen naar de eerste plaats van de Ultratop Singles Charts.

CLOUSEAU werd bijeen gepend in het najaar van 2012 en het voorjaar van 2013. De opnames vonden plaats tussen juni en augustus 2013 in de Wisseloord Studio’s in Hilversum onder leiding van producer Hans Francken die voor de vijfde keer achter de knoppen zat bij de opnames van een Clouseau-album.

Dankzij een unieke samenwerking met bpost ontvingen duizenden fans die het album via de nieuwe Clouseau-website bestelden hun exemplaar gisteren al, één dag voor de officiële winkel-release. Op sociale media werden honderden foto’s verspreid van fans die hun postpakket hadden ontvangen.

Mede dankzij de bpost actie en in het algemeen wegens het warme welkom van de fans ontving Clouseau gisteren al een Gouden Award voor de verkoop van 15.000 exemplaren van CLOUSEAU. De award werd overhandigd tijdens een speciale albumvoorstelling in Feestzaal Eldorado in Humbeek, traditie-getrouw de vaste stek voor elke albumrelease van Clouseau. Nadien speelde de band voor zo’n 300 genodigden en wedstrijdwinnaars voor het eerst het nieuwe album live, aangevuld met de grootste hits van de band. Na afloop maakten de broers tijd voor een praatje met de fans, handtekeningen en foto’s.

Wie CLOUSEAU beluistert, zal geen abrupte koerswijziging horen ten opzichte van haar voorgangers. Het initiële idee van radicaal iets anders te doen werd tijdens het schrijfproces al snel van tafel geveegd. In de plaats daarvan: Misschien wel de sterkste en meest coherente collectie songs die het duo ooit heeft afgeleverd. En bijgevolg zonder twijfel één van de sterkste albums die Clouseau ooit naar buiten heeft gebracht.

Facebook fan actie om coverfoto Clouseau te onthullen

Om het coverbeeld voor de hoes van ‘CLOUSEAU’ te onthullen, riep Clouseau de hulp in van haar fans . Op de vernieuwde website www.clouseau.be konden fans een foto van zichzelf uploaden die dan op een grote mozaïek pagina kwam te staan. Toen de pagina vol was – en daar waren duizenden foto’s voor nodig – vormden de foto’s één grote mozaiëk waarachter het coverbeeld zichtbaar werd.

Clouseau live 2014

Ook live maakt Clouseau een langverwachte comeback. In het voorjaar van 2014 staat een Club-tournee gepland . De ticketverkoop voor deze concerten is reeds van start gegaan en loopt storm. Een groot aantal concerten is reeds uitverkocht, extra concerten worden bij deze aangekondigd.

De volledige lijst:

De volledige lijst kan men steeds terugvinden op http://www.tttartists.be/artists/clouseau/agenda

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: