Op vrijdag 26 februari 2016 verschijnt ‘Clouseau Danst ’, het nieuwe studio album van Clouseau. ‘Clouseau Danst’ is het twaalfde Nederlandstalige album van België’s meest succesvolle band. Het album telt 12 nieuwe songs en is een ode aan de dansvloer, aan de nacht, aan passie, aan gretigheid en geestdrift. Aan leven en niet geleefd worden. Wat zeker is: niemand zal stilzitten op de aanstekelijke mix van funk, soul, disco en pop.

Clouseau Danst’ verschijnt fysiek en digitaal en kan vanaf vandaag voorbesteld worden op iTunes. De release wordt kracht bijgezet met de lancering van de tweede single uit het album: ‘Droomscenario’ . Een aanstekelijke oorwurm waarin Koen Wauters zijn droomvrouw bezingt met de meest aanstekelijke “Ahouhouhouh!” die je kan bedenken. De single werd de voorbije dagen gelanceerd met de hulp van talrijke BV’s (o.a. Karen Damen, Peter Van De Veire, Kürt Rogiers, Ben Segers, William Boeva, Hein Vanhaezebrouck en vele anderen) die een filmpje van hun “Ahouhouhouh!”- moment met hun volgers op social media deelden.

Check het filmpje en ’Ahouhouhou‘ mee:

KRIS WAUTERS: "Ik ben ontzettend benieuwd naar de reactie van de fans. Clouseau heeft zin in een feestje, gooit de ballast van zich af en smijt zich schaamteloos op de dansvloer. We hebben het over een andere boeg gegooid. Geen remmingen, geen rode draad doorheen de songs behalve dat ze stuk voor stuk dansbaar moeten zijn. Zelfs de ene trage. De 12 songs zijn stuk voor stuk nummers waar we van houden en waar we oprecht trots op zijn. Fris, dansbaar en eigentijds maar zonder hun verleden te verloochenen. En sommige songs echt nieuw voor Clouseau! Eerlijk, ik denk niet dat we al ooit zo’n sterke verzameling nummers naar buiten gebracht hebben.”

KOEN WAUTERS: "Volgens mij is het nu meer dan ooit het geschikte moment om een album als ‘Clouseau Danst’ uit te brengen. Een plaat vol "happy music"! Ik hoop dat mensen die onze nieuwe nummers horen er oprecht blij van worden. Dat ze plezier hebben als ze naar onze ‘Clouseau Danst’-concerten komen en even alle zorgen opzij kunnen zetten. We worden elke dag emotioneel geraakt door alle gebeurtenissen rondom ons en muziek is bij uitstek hét middel om die emoties een richting te geven. In ons geval willen we een feel-good moment creëren. Vergeet je zorgen voor even en laat ons eens dik feesten.”

‘Clouseau Danst’ ademt spelplezier. Dat is niet toevallig. Zowel Koen als Kris Wauters zitten goed in hun vel en dat geldt ook voor de hechte schare vrienden waarmee ze aan ‘Clouseau Danst’ geschaafd hebben. Producer Hans Francken zit voor de zesde keer achter de knoppen en stuurt vaste bandleden Herman Cambré (drums), Frank Michiels (percussie), Vincent Pierins (bas), Tom Lodewyckx & Eric Melaerts (gitaren) en een uitgebreide schare gastmuzikanten met zelfvertrouwen doorheen het muzikale parcours van funk, soul, disco en pop. Een opvallende gaste op het album is Charissa Parassiadis, beter bekend als haar alter ego Slongs Dievanongs. De Antwerpse rapster biedt Koen Wauters stevig weerwerk in het aanstekelijke ‘Wispelturig’.

‘Clouseau Danst’ verschijnt op 26 februari fysiek + digitaal op iTunes.

TRACKLISTING

  1. HONGER
  2. GELUK
  3. DROOMSCENARIO
  4. PROEFCONTRACT
  5. LUSTOBJECT
  6. VOGEL VOOR DE KAT
  7. DE WERELD IS VAN MIJ
  8. ZIN OM TE BEWEGEN
  9. WISPELTURIG feat. Slongs Dievanongs
  10. ADEM
  11. IK BEN NIET VAN JOU
  12. TIJD OM TE LEVEN

‘Clouseau Danst’ is de opvolger van het album ‘Clouseau’ dat dateert van november 2013 en uitgebracht werd na een muzikale sabbatperiode van drie jaar. ‘Clouseau’ (2013) was het best verkochte Nederlandstalige album van 2014 en het vijfde best verkochte album van datzelfde jaar. Meer dan 40.000 exemplaren gingen inmiddels over de toonbank (dubbel platinum) en een MIA-Awards (Beste Nederlandstalig) mocht op de schouw worden bijgezet. Het succes werd ook live benadrukt toen maar liefst 80.000 mensen voor vier uitverkochte Sportpaleizen zorgden en een uitgebreide tournee doorheen Vlaanderen het label ‘uitverkocht’ meekreeg.

2016 belooft opnieuw een goedgevuld jaar te worden voor Clouseau: naast het gloednieuwe album staat er een indrukwekkende concerttour in de stijgers met haltes aan o.a. het Kursaal van Oostende, de Antwerpse Stadsschouwburg, het Capitole in Gent, de Oktoberhallen in Wieze en vele andere. Alsof dat nog niet genoeg is, sluiten de broers Wauters het jaar in schoonheid af met een nieuwe reeks Sportpaleisconcerten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over