De Battles van The Voice van Vlaanderen gaan hard. Heel wat kandidaten verzekerden zich de voorbije weken al van een plek in de liveshows, maar ook de Steals-studio is goed gevuld. Vooral coach Alex Callier neemt de Non Stop Steals nogal letterlijk volgens zijn collega Bart Peeters. “Die blijft maar drukken”, klinkt het in de derde Battles op vrijdag 3 november 2017. Want ook deze week zorgen de Non Stop Steals voor spanning en emoties...

Voor zijn eerste Battle zet Bart Peeters één van zijn jonkies naast een ervaren rot in het vak. Omdat Sitse (18, Pellenberg) en Nabil (51, Hoogstraten) beiden vloeiend Frans spreken, koos hun coach voor Papaoutai van Stromae. Een inspirerend nummer waar Sitse en Nabil graag hun eigen invulling aan geven. En daarbij mag ook de luit van Nabil niet ontbreken. Met hun performance brengen ze zelfs Alex Callier in de war… “Ik ga iets zeggen dat ik nooit eerder in mijn carrière als Voice-coach heb gezegd”, kondigt hij aan.

Nadien is Alex zelf aan zet met een Battle uit zijn team. Hoewel Cherine (21, Hove) en Cézanne (22, Steenhuffel) allebei een Battle met Melanie hadden verwacht, worden ze door hun coach aan elkaar gekoppeld. En dat is niet de enige verrassing. “Heel Vlaanderen gaat denken dat ik zot ben, maar ik heb het nummer Sorry gekozen van Justin Bieber”, klinkt het. Een keuze waar de dames zich best in kunnen vinden. Maar kan de onervaren Cherine ook haar onzekerheid achterwege laten op het podium?

Van onzekerheid was absoluut geen sprake bij de Blind Audition van Sima (17, Appelterre-Eichem) en Monika (18, Kortrijk). Beide dames lieten volgens hun coach zien dat ze over een stevige portie ritme en energie beschikken. De keuze voor Chained To The Rhythm van Katy Perry is dan ook een evidentie. Al is hun energie volgens Natalia eerder “platte vis” tijdens de workshops. Halen Sima en Monika tijdens de Battle wél de nodige attitude naar boven om er een stevig popduet van te maken?

Astrid (27, Londerzeel) en Magalie (19, Wommelgem) verdedigen vrijdag als eerste de eer van team Koen. En daar zijn ze hun coach heel dankbaar voor. Ook zijn nummerkeuze is een voltreffer: I Need Never Get Old van Nathaniel Rateliff & the Night Sweats. “Dit is normaal een ventennummer, maar wij gaan er kei veel girl power in steken. We gaan zo hard knallen dat we alsnog samen naar de liveshows kunnen”, aldus Astrid. En ook van hun coach mogen de dames “eens serieus het kieken uithangen”.

Van een stevige dosis girl power gaat het naar een stevige dosis soul. Gebracht door twee vrouwelijke talenten uit team Natalia. “Ik heb mijn twee soulmadammen met ballen tegenover elkaar gezet”, zegt Natalia over Adele (27, Deurne) en Jessica (19, Lommel). Tijdens de eerste workshop weten de twee hun coach meteen te ontroeren met Like I’m Gonna Lose You van Meghan Trainor ft. John Legend. “Ik kreeg kiekeboebelen”, klinkt het. En ook in de studio wordt het stil tijdens hun gevoelige Battle.

De 18-jarige Merel (Ettelgem) uit team Bart hoopt stiekem op een man om samen mee te battelen. “Dat contrast in stemmen is heel leuk”, zegt ze. Het contrast tussen haar frêle stem en het ruwere timbre van Yoeri (33, Wilderen) levert volgens hun coach ongetwijfeld vuurwerk op. Hij wil een eigen, kwetsbare versie horen van het wereldberoemde Come As You Are. “Geen kopie van Nirvana dus”, voegt Bart nog toe. Tijdens de repetities blazen Merel en Yoeri hun coach helemaal omver. “In de muziek is dat rampzalig: dat een repetitie al de ultieme versie is. Houden ze dit vast? Diegene die het dichtst bij die laatste repetitie komt, wint de Battle. Zo simpel is het.

De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 7 dagen lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over