Coldplay Live 2012 is volgende maand eenmalig te zien in 11 Belgische Kinepolis-bioscoopzalen. De concertfilm is een verslag van de Mylo Xyloto World Tour van de Britse band.

Op dinsdag 13 november vertoont Kinepolis België in elf van haar vestigingen de Coldplay documentaire/concertfilm Coldplay Live 2012.

Live 2012 is Coldplay’s eerste concertfilm/live album in 9 jaar. De film registreert Coldplay’s befaamde Mylo Xyloto tournee, met concerten die sinds de start in juni 2011 al door meer dan 3 miljoen fans beleefd werden.

Live 2012 bevat beelden uit concerten in Parijs - Stade de France en Montreal - Bell Centre en de band’s bejubelde optreden op Glastonbury 2011, toen Coldplay de Pyramid Marquee afsloot voor een uitzinnig thuispubliek. De regie van Live 2012 is in handen van Paul Dugdale, eerder al achter de camera bij Adele’s ‘Live at the Royal Albert Hall’ en The Prodigy’s ‘Worlds On Fire’ concertfilm.

Behalve hun grootste hits en beste nummers krijgen bezoekers ook beelden te zien van het leven van de bandleden tijdens de tournee. Dit is een unieke kans om Coldplay in al zijn glorie te ervaren op het bioscoopscherm.

Chris Martin van Coldplay: "Meer plezier dan bij de Mylo Xyloto Tour hebben we als band nooit gehad. Het was een feest vanaf de eerste show. Deels omdat we trots zijn op de muziek, de LED-polsbandjes, het vuurwerk, de lasers en alle snufjes, maar vooral vanwege het ongelofelijke publiek. Onze fans zijn door de jaren heen een steeds groter deel van het concert geworden. Ze zijn luidruchtig, divers, energiek. Ze zorgen dat onze songs beter klinken dan we het zelf kunnen. We wilden het onvergetelijke gevoel dat ze ons geven vastleggen. Daarom hebben we deze concertfilm gemaakt."

Regisseur Paul Dugdale: "Op het grote doek komt het epische karakter van de concerten het best tot zijn recht. Ik vind het waanzinnig dat de bioscoopbezoekers Coldplay Live 2012 kunnen ervaren in eersteklas visuele kwaliteit met spectaculair geluid en in zalen vol fans.”

Tickets 12 € normaal / 10 € reductie (kinderen, senioren, studenten) zijn te koop via www.kinepolis.be en aan de kassa van de bioscopen

Bekijk hier de trailer van de Coldplay Live 2012 concertfilm www.youtube.com/watch?v=EB-NbV4JTjU&feature=player_embedded

Lijst Kinepolis-vestigingen
Kinepolis Brussel - Dutch screen
Kinepolis Brussel - French screen
Kinepolis Braine
Kinepolis Rocourt
Kinepolis Palace
Kinepolis Antwerpen
Kinepolis Gent
kinepolis Hasselt
Kinepolis Kortrijk
Kinepolis Leuven
Kinepolis Oostende
Kinepolis Brugge.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: