Proximus Rooftop Showcase op 25 april 2024 te zien op Pickx+

De Proximus-toren in Brussel, voordien enkel gekend als hoogste zendmast van België, vormt voor één keer de ideale setting voor een uniek muzikaal concept. De populariteit van het Belgische muzikale duo Compact Disk Dummies schiet sinds hun doorbraak exponentieel de hoogte in en die hogere regionen werden ook opgezocht om de release van hun nieuwste album ‘The Signal’ kracht bij te zetten. Broers Lennert en Janus Coorevits schreeuwden het letterlijk van de daken en trokken met hun gitaar, keyboard en een volwaardige cameraploeg de Proximus-toren op voor een unieke, impressionante rooftop showcase. De charmante Dummies brachten er, met de prachtige Brusselse skyline op de achtergrond, vijf nummers van het nieuwe album. Op VRT MAX is, mede dankzij StuBru, alvast een eerste sneak peak te vinden van het eindresultaat. De volledige Proximus Rooftop Showcase van Compact Disk Dummies is op 25 april 2024 te ontdekken op Pickx+ en Pickx Live.

Proximus Rooftop Showcase
Compact Disk Dummies, de Belgische electropunkband die bestaat uit de broers Lennert en Janus Coorevits, is al jarenlang niet meer weg te denken van de Belgische podia. Zo speelden ze in de afgelopen jaren meermaals op Pukkelpop en Rock Werchter, wonnen ze een MIA en deden een iconische samenwerking met rapper Brihang. Niet alleen in de hitlijsten stijgen ze genadeloos door naar de top, om de release van hun nieuwste album ‘The Signal’ kracht bij te zetten, deden de Desselgemse broers dat ook letterlijk. Onder begeleiding van een cameraploeg en met de impressionante Brusselse skyline op de achtergrond, brachten de heren vijf nieuwe nummers van hun gloednieuwe album op de Proximus-toren, de hoogste zendmast van België. Een stunt als dit kon onmogelijk onopgemerkt passeren, dus werd alles netjes vastgelegd op beeld en in samenwerking met StuBru verwerkt in een Proximus Rooftop Showcase. Op 25 april 2024 is de volledige showcase vanaf omstreeks 18u30 te zien op Pickx+, de premium zender van Proximus, maar ook op Pickx Live en het YouTube-kanaal van Pickx. Wie z’n enthousiasme niet langer kan bedwingen, kan vanaf nu op VRT MAX al een eerste sneak peak ontdekken.

“Toen we de vraag kregen bij Proximus of we zin hadden in een creatieve stunt van de toffe gasten van The Compact Disk Dummies waren we al snel enthousiast. Zeker toen we hoorden dat het nieuwe album de naam ‘The Signal’ meekreeg. Proximus heeft het sterkste en meest performante 5G netwerk van het land. En om dat netjes in de kijker te zetten besloten we dan ook een showcase te organiseren op de hoogste en bekendste mobiele antenne van ons land. Het prachtige zicht over Brussel vanop het iconische Proximus gebouw is mooi meegenomen. Niets is onmogelijk, zelfs geen showcase op deze hoogtelocatie. Think Possible. Dat is onze filosofie bij Proximus.”
-Krijn Jonckheere, Head of Media Proximus Pickx

The Signal
Met het kersverse album ‘The Signal’ betreedt Compact Disk Dummies een nieuw tijdperk. Hoewel de broers Lennert en Janus trouw blijven aan hun kenmerkende stijl, tonen ze toch hun grenzeloze veelzijdigheid en gaan op zoek naar nieuwe luisterervaringen binnen electro, funk en retro house. Dit album bevat ook een stevige geut internationaal talent, maar 'The Signal' blijft grotendeels het werk van de Dummies, met Lennert als zanger, tekstschrijver en multi-instrumentalist, en Janus als engineer, producer en alleskunner. Het album werd niet gemaakt in New York, maar in Desselgem. Studio 87, de tot studio omgebouwde garage van de familie Coorevits, blijft het creatieve episch centrum voor de band. In hun met synths, percussie en gitaren volgestouwde studio konden Lennert en Janus het signaal niet negeren: time to smash it!

Gisteren, op donderdag 11 april 2024, organiseerden de Compact Disk Dummies een exclusieve release party voor het nieuwe album ‘The Signal’. Doorheen de hele week konden fans aanwzijzingen verzamelen op de sociale media van de Dummies, want de locatie was tot net voor de aftrap van de party volkomen geheim. Tientallen speurneuzen wisten de signalen goed te ontcijferen en werden verwelkomd op de release party in het Pillows Hotel in Gent.

Bekijk HIER alvast de videoclip van 'Where We Go (Calypso)', een van de nieuwe songs op het gloednieuwe album 'The Signal'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over