Let's get ready to rumble! COOL ABDOUL, de biopic over de 'rise and fall' van de beroemde/beruchte Gentse bokslegende Ismaïl 'Cool' Abdoul, komt op vrijdag 15 oktober 2021 naar de Vlaamse zalen! De film bokst een thuismatch want op de dag van release wordt COOL ABDOUL in première getoond tijdens Film Fest Gent.

Neem er meteen ook al uw agenda bij, want de eerste persvisie voor COOL ABDOUL zal doorgaan op dinsdag 14/09 om 10u00 in Kinepolis Brussel. Graag een seintje vooraf als u hiervoor wil intekenen.

COOL ABDOUL is de eerste langspeelfilm van regisseur Jonas Baeckeland en kan rekenen op een mooie hoofdcast met onder andere Nabil Mallat (Ismaïl), Anemone Valcke (Sylvie), Johan Heldenbergh (Ron) en Steef Cuijpers (Mike). Fikry El Azzouzi maakt met deze film zijn debuut als filmscenarist. Het scenario werd geschreven door hem, Jonas Baeckeland en Wouter Van Haver.

Daarnaast werd COOL ABDOUL ook geselecteerd voor het Internationaal Film Festival van Toronto (TIFF) als Industry Selects en wordt voorgesteld op het TIFF Digital Cinema Pro-platform.

De filmposter en de trailer worden ook voor het eerst gedeeld en vind je hieronder.

COOL ABDOUL wordt geproduceerd door Lize Lefaible en Peter De Maegd voor Potemkino, in co-productie met N279 Entertainment (NL) & Beluga Tree (BE). De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Nederlands Film Fonds, Fédération Wallonie-Bruxelles, Stadsmarketingfonds Gent, Screen Brussels, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische Tax Shelter maatregel via Belga Productions, in samenwerking met Media Creative Europe, Sources 2 Script Development Workshop en Kinepolis Film Distribution (KFD).

De film komt op 15 oktober 2021 in de Vlaamse filmzalen en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over