Wie de afgelopen dagen langs de E34 voorbij Stekene is gereden, heeft het al gezien: de tenten van Crammerock zijn weer uit de grond geschoten. Tientallen medewerkers zijn op dit moment aan de slag op het festivalterrein om er komende vrijdag en zaterdag telkens een grote massa festivalbezoekers te kunnen ontvangen. Journalisten die willen ontdekken wat dit jaar nieuw is op het festivalterrein, zijn deze middag om 15u30 alvast welkom op het persmoment.

Festivalkenners weten dat ze tijdens het laatste festival van de zomervakantie altijd waar voor hun geld krijgen: een sterke, gevarieerde affiche op een sfeervol festival. Met kleppers als Doe Maar, dEUS, Balthazar, The Kooks, De Jeugd van Tegenwoordig, Tourist LeMC en The Charlatans is dat ook dit jaar niet anders. Vandaag maakt de organisatie het volledige programma en uurschema bekend.

Met de toevoeging Blackwave, Bizzey, Yves De Ruyter, Discobar Galaxie, Omdat het kan Soundsystem ft Average Rob, Yong Yello, Gunther D, Eppo Janssens & Nadiem Shah en Stijn Van de Voorde & Thibault Christiaensenis het programma (45 acts!) compleet. Het gitaargeweld van Sons zal Circa Waves vervangen, de band zal het helaas niet halen wegens ziekte van een van de bandleden. Wie op welk moment en op welk podium speelt, kan je handig checken op crammerock.be/lineup. Dankzij de versoepelingen die ingaan vanaf 1 september zal er voor het eerst in Vlaanderen opnieuw extra lang gefeest kunnen worden.

Crammerock werkt er ook dit jaar hard aan om de festivalervaring tot in de puntjes af te werken. De organisatie doet bovendien extra inspanningen om het festival veilig en met respect voor de huidige coronamaatregelen te laten verlopen: een testcentrum op locatie in samenwerking met UZ Gent, het gebruik van het Covid Safe Ticket, een ventilatiesysteem in de festivaltenten, extra sanitaire voorzieningen én een uitbreiding van het buitenterrein. Op een nieuw stuk festivalterrein kan je voortaan terecht in The Hangout. Hier zullen festivalgangers kunnen genieten van een relaxzone met zitbankjes en foodtrucks.

Tientallen medewerkers zijn tijdens deze opbouwweek het festivalterrein piekfijn aan het inrichten om van de 30ste editie van Crammerock weer een top-editie te maken.

Tickets

Tickets voor Crammerock zijn te koop via tickets.crammerock.be. Wees snel als je erbij wil zijn want het festival was de voorbije 10 jaar telkens volledig uitverkocht.

Veilig festivallen met het covid safe ticket

Toegang tot Crammerock is enkel mogelijk op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket en identiteitskaart. Op deze manier kunnen festivalbezoekers aantonen dat ze gevaccineerd zijn of negatief getest zijn. Op en rond het festivalterrein zullen eveneens maatregelen genomen worden om het festival veilig te laten verlopen voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten.

De organisatie voorziet een testcentrum in samenwerking met UZ Gent voor degenen die niet op tijd gevaccineerd zijn geraakt. Wie niet gevaccineerd is en beide dagen op camping ‘The Village’ verblijft zal zich sowieso zaterdag opnieuw moeten laten testen om na middernacht toegang te kunnen krijgen tot het terrein. “Het leek ons dus noodzakelijk om bezoekers die niet bij een erkend zorgverlener of bij een dokter kunnen langsgaan voor een hertest een extra mogelijkheid aan te bieden. Het eigen testcentrum bleek daar de geschikte oplossing voor. Voor slechts 12€ kunnen de bezoekers zich laten testen.”

Meer informatie vind je op www.crammerock.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over