Woensdag 16 mei startte Baroeg Open Air een crowdfunding. De editie van het gratis festival dit jaar is nog onzeker en de organisatie wil zo € 15.000 ophalen. Na een ruime week is al 50% van dit bedrag gedoneerd. Directeur Leon van Rijnsbergen is trots:

Ik wist echt wel dat we een trouw publiek hadden, een publiek met een liefde voor harde underground muziek. Maar dat mensen zo snel de portemonnee willen trekken voor Baroeg Open air is hartverwarmend. Het toont aan dat er behoefte is aan een festival voor metal, punk, rock en drum’n bass. Wij gaan alles op alles zetten om te zorgen dat we weer een geweldig festival kunnen leveren zaterdag 15 september!

Het Rotterdamse Zuiderpark is dan de thuisbasis voor het festival van poppodium Baroeg. De door slecht weer tegenvallende editie in 2017, de stijgende kosten en afnemende inkomsten uit fondsen zorgen voor een financiële onzekerheid.

Baroeg Open Air is dit jaar toe aan de elfde editie en werkt met vrijwilligers. Het festival wordt geroemd om de goede sfeer en de brede programmering, waarin zowel plek is voor harde gitaarmuziek als underground dance. In 2014 won het festival de Rotterdam Music Award voor beste festival.
De crowdfundactie is te vinden op: www.baroegopenair.nl/crowdfund.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over