Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent (CVO Gent) presenteert twee films, Binti en Past Lives. Dit keer wordt CVO Martelaarslaan omgetoverd tot een cinemazaal. Tussen de voorstellingen door kunnen de bezoekers ter plaatse eten en drinken en genieten van CVO Got Talent met de cursisten.

De leerkrachten en cursisten van NT2 (Nederlands voor Anderstaligen) en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en organiseren op zaterdag 15 juni een filmdag in CVO Gent, Martelaarslaan 13. In de namiddag om 15:30 kunnen jong en oud genieten van de Vlaamse familiefilm Binti van Frederike Migom. Om 20:00 staat Past Lives op het programma, het regiedebuut van Celine Song dat in oktober op Film Fest Gent in première ging.

Tussen de voorstellingen door kan het publiek ter plaatse eten en drinken en genieten van CVO Got Talent, met talenten zoals Flamenco, een monoloogvoorstelling, ukelele en zang.

Als voorprogramma op Past Lives vertonen we de kortfilm Nieuwe Stemmen in de Stad van Ekaterina Gardener. Deze film neemt je mee naar de straten van Gent, waar vijftien nieuwe bewoners uit verschillende delen van de wereld hun integratieverhalen delen. Alle deelnemers van de documentaire hebben Nederlands geleerd aan CVO Gent.

Over de films

Binti vertelt het verhaal van de 12-jarige Binti die ervan droomt een bekende vlogster te worden. Haar leven neemt echter een onverwachte wending wanneer zij en haar vader Jovial, die oorspronkelijk uit Congo komen, op de vlucht moeten slaan voor de immigratiepolitie omdat ze illegaal in België verblijven. Hierdoor ontmoet ze Elias, met wie ze al snel goede vrienden wordt. Samen bedenken ze het perfecte plan: haar vader moet trouwen met Elias' moeder, zodat ze in België mogen blijven.

Past Lives is een hartverwarmend en hartverscheurend verhaal over Nora en Hae Sung. De twee ontmoeten elkaar voor het eerst als kinderen in Zuid-Korea. Hun vriendschap wordt abrupt onderbroken wanneer Nora met haar familie naar Canada verhuist. Jaren later, nu volwassen, kruisen hun paden opnieuw in New York City, waar Nora woont en werkt. Ondanks de jaren en afstand die hen gescheiden hebben, voelen ze onmiddellijk een diepe en onverklaarbare verbinding met elkaar.

Praktisch

Voor de vertoningen van FFG Offroad in CVO Gent wordt een democratische toegangsprijs gevraagd. Een ticket kost 2 euro per film. Binti is gratis voor kinderen. Tickets zijn verkrijgbaar op filmfestgent.be/offroad.

Film Fest Gent Offroad

In het voorjaar van 2024 zetten Film Fest Gent en vier Gentse partners een nieuw project op de rails. Film Fest Gent Offroad biedt drie filmevents buiten de traditionele cinemamuren: het Keizerpark, de wijk Nieuw Gent en CVO Gent, het Centrum voor Volwassenenonderwijs. Filmliefhebbers genieten er van filmvertoningen, gekozen en georganiseerd door de jongeren van vzw Jong en jeugdhuis Nieuw Gent en de docenten en cursisten NT2 (Nederlands voor Anderstaligen). Meer info op filmfestgent.be/offroad.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over