Met dit zomerse weer kondigen wij graag een tweede reeks zomerse namen aan voor de 36ste editie van de Antilliaanse Feesten. Onderaan vind je de verdeling van de reeds aangekondigde artiesten per festivaldag. 2018 wordt een klepper van formaat!

DADDY YANKEE reggaeton - Puerto Rico

De king of reggaeton komt voor de tweede keer naar Hoogstraten! Zijn passage in 2013 was een mijlpaal in de geschiedenis van het festival. Vorig jaar domineerde hij alle hitlijsten met de klassieker 'Despacito' samen met Luis Fonsi. Begin 2018 kwam ‘Dura’ uit, opnieuw een hit op weg naar goud!

DESCEMER BUENO salsa, latin pop - Cuba

Descemer is al vele jaren actief in de Cubaanse muziekwereld, vaak achter de schermen als componist. Na enkele solo-cd’s in 2005 en 2012 volgde de doorbraak in 2014 met de hit van zijn hand ‘Bailando’. Dit nummer werd bekend door Gente de Zona en vooral in de latere versie met Enrique Iglesias (2,5 miljard views on Youtube!). Hun laatste samenwerking dateert van begin april 2018: ‘Nos Fuimos Lejos’.

JACOB DESVARIEUX zouk - Guadeloupe

Da’s die van Kassav’, toch? Jazeker: hun frontman, bezieler, componist van de grootste hits én geweldig gitarist komt dit jaar solo met een beperkte begeleidingsgroep. De nadruk zal liggen op de ritmes uit Guadeloupe, gekruid met een bluesy gitaar-sound.

BROEDERLIEFDE urban/rap - Nederland

Na hun eerste passage op het Cahier clubpodium in 2016, volgt nu de upgrade met live groep voor deze ‘broeder’-band. Broederliefde speelt in Nederland alles plat - van elke club tot de grootste festivals - en zelfs het Sparta-stadion in hun Rotterdam!

CARLYN XP soca - Dominica
Dominica in the house? Carlyn Xavier Philip is samen met haar echtgenoot Cornell Philip de drijvende kracht van deze soca-formatie uit Roseau. Philip stond aan de wieg van de lokale soca-variant ‘Bouyon-music’.

ZALAMA CREW latin hip hop - Colombia

Dit collectief produceert al jaren de spannendste hip hop uit Colombia, voor het festival worden ze recht uit de ‘barrios’ van Cali geïmporteerd. Hip hop vol reggaeen dancehall vibes.

THE DUBBEEZ reggae - Nederland

Nederland’s opwindendste reggaegroep van het moment. Dit jaar kwam hun debuutalbum uit: ‘Peace, Love & Dub’, opgenomen in de mythische Tuff Gong studios in Kingston, Jamaica.

CARMEL ZOUM dancehall - Congo/Frankrijk

Van Frans-Congolese oorsprong en werkend vanuit Berlijn: een echte ‘world citizen’ en dat hoor je in haar dancehall met Afrikaanse, drum ’n bass en dubstepritmes.

ÁCIDO PANTERA cumbia chapinero - Colombia

Electronica duo uit Bogota, Colombia. Ze producen pompende beats met lokale Latijns Amerikaanse ritmes en instrumenten. Chapinero tot laat in de ochtend!

KOOP HIER JE TICKETS VOOR ANTILLIAANSE FEESTEN 2018.

Voor het precieze uurschema per podium is het nog even wachten, hier alvast de verdeling per festivaldag:

  • Donderdag 9 augustus (campingstage): Gentz 

  • Vrijdag 10 augustus: Grupo Niche, Tabou Combo, Nelson Freitas, Ephrem J, Charlesking, Original Burning Flames, Eddy Kenzo, Ce’cile, Kumbiaboruka, Carlyn Xp, Zalama Crew
  • Zaterdag 11 augustus: Daddy Yankee, Kaï, David Kada, Original Burning Flames, Gentz, Jacob Desvarieux, Descemer Bueno, Broederliefde, Carlynxp,carmel Zoum, The Dubbeez, Charles King, ÁCido Pantera

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: