Play4 brengt vanaf maandagavond 5 september inspiratie en ontspanning op het ritme van de Vlaming. Gert Verhulst praat om 20u met vier gasten live vanuit Antwerpen over wat er écht speelt in de wereld rondom ons in de gloednieuwe dagelijkse actuashow De Tafel van Vier. Aansluitend lost Play de kaskraker van de Vlaamse entertainmentshows van maandag tot donderdag om 21u: elke dag een nieuwe aflevering van de jubileumeditie van De Allerslimste Mens ter Wereld met Erik Van Looy. ​

“Play laat de Vlaamse kijker veel meer dan de afgelopen jaren zelf kiezen waar en wanneer hij geïnformeerd of geamuseerd wil worden”, zegt programmadirecteur Annick Bongers. “Vlaanderen krijgt op Play4 eindelijk een uitgesproken dagelijkse actuashow, live vanuit Antwerpen, meteen gevolgd door een nieuwe aflevering van De Allerslimste Mens ter Wereld die live of in de loop van de avond uitgesteld, mobiel of samen met het gezin laatavond bekeken kan worden: elke nieuwe aflevering van De Allerslimste Mens is dit najaar vanaf 21u beschikbaar, de Vlaming kiest waar en wanneer hij kijkt. De tijd is voorbij dat de zender beslist dat deze programma’s beter pas laatavond aangeboden worden.”

Naast twee herkenbare dagelijkse programma’s biedt Annick Bongers dit najaar bewust nog meer ‘grote’ Play-programma’s aan die door verschillende kijkmomenten boven het miljoen kijkers kunnen halen in een wekelijks ritme: Axel Daeseleire (Klopjacht), James Cooke (Extreme Makeover Vlaanderen en De Musical), Alex Agnew (Fear Factor) en Wim Opbrouck (Bake Off). Over De Oceaan krijgt een nieuw topseizoen, en ook The Sky Is The Limit, Het Parket, Ooit Vrij en De Rechtbank verrassen de komende maanden op Play4. Gloria Monserez versterkt GoPlay met de nieuwe reeks Liefdestips Aan Mezelf, terwijl het mobiele Play-platform ook een nieuwe dagelijkse Vlaamse realitysoap lanceert op maat van jongvolwassenen.

Play kiest bewust meer voor spraakmakende programma’s die Vlaanderen massaal wil zien, zoals Klopjacht of Extreme Makeover. Daarmee verwelkomt Play tv-kijkers die - ook voor adverteerders - moeilijk te bereiken zijn omdat ze via hun smartphone, online of via streaming eindeloos consumeren. Annick Bongers: “We openen op Play4 bewust de avond met wat er leeft rondom ons: kijkers kunnen na hun avondeten meteen inpikken wanneer ze willen, en reeds vanaf 21u is een nieuwe aflevering van De Allerslimste Mens ter Wereld beschikbaar. Geen laatavondtalkshow, geen verplichting om alle nieuwsuitzendingen in de vooravond te volgen, maar een live actuashow die vanaf 20u beschikbaar is en de hele avond opgevraagd kan worden wanneer dit past in het schema van de kijker.”

Live kijken of later op een groot of klein scherm wanneer iemand dat zelf wil: Play laat de kijker kiezen. De Vlaamse kijkers worden volgens Annick Bongers overspoeld door nieuwe content op zoveel verschillende zenders en platformen. “De Vlaming wil voor dagelijkse afspraken niet meer tot laat in de avond wachten om te weten wat er echt speelt in de wereld. De kijker zal zelf wel bepalen wanneer hij een aflevering start, daarom brengen we het jubileumseizoen van De Slimste Mens ter Wereld vroeger op de avond op alle platformen.”

De keuzevrijheid die de kijker dit najaar krijgt, is nog maar het begin van een veel grotere omwenteling in het Vlaamse ecosysteem, weet Annick Bongers: “De komende tv-seizoenen zullen we de mogelijkheden voor de kijker nog groter maken. Want ook de Belgische adverteerders zijn maar al te blij om bewuste kijkers te kunnen bereiken doordat mensen zelf autonoom kunnen kiezen wanneer ze hun lievelingsprogramma bekijken.”

De Tafel van Vier (NIEUW)

Van de drugsoorlog in Antwerpen, over sproeischaamte of het extreemrechtse muziekfestival Frontnacht tot de transfer van Dries Mertens naar het Turkse Galatasaray en de uithaal van Liliane Saint-Pierre op de opening van de Antwerp Pride. Stuk voor stuk zijn het brede onderwerpen waar de Vlaming mee zit en waar antwoorden niet altijd voor de hand liggend zijn. En net die onderwerpen die leven in Vlaanderen, die mensen raken en waar mensen van wakker liggen krijgen hun plaats aan De Tafel van Vier, de nieuwe dagelijkse live actuashow in de vooravond van Play4.

Host Gert Verhulst nodigt van maandag tot donderdag vier tafelgasten uit, die vanuit hun rol of link met de actualiteit een onderwerp meenemen naar de studio aan de Vlaamse Kaai in Antwerpen. Daar wordt de Zuiderkroon toepasselijk omgedoopt tot De Tafel van Vier-uitvalsbasis: Play Zuid. Scherpzinnig als hij is stelt Gert de vragen die anderen vaak net niet durven stellen, maar wel hun weg vinden naar de ontbijttafel, sociale media of de werkvloer. Ondertussen polst hij naar de verschillende meningen achter de feiten, zonder zelf een blad voor de mond te nemen. In De Tafel van Vier wisselen een rist hoofdgasten elkaar af, telkens geflankeerd door drie extra gasten met expertise, inzichten, meningen, frustraties, humor, karakter, talent en zoveel meer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: