Ook de eerste namen voor zaterdag 27 juni zijn binnen. Zowel Damien Rice als The War On Drugs zullen Rock Werchter op dag 3 van bijzonder mooie en bijzonder intense muziek voorzien. En zo staat de teller aankondigde namen voor Rock Werchter 2015 op zeven. Eerder werd reeds bekend gemaakt dat Foo Fighters, Muse, Pharrell Williams, alt-J en Florence + The Machine in 2015 naar het festival komen. De ticketverkoop is intussen gestart. Op amper één week tijd werden er 45.000 festivaltickets verkocht. De verkoop gaat harder dan voor de editie 2014 die in een recordtijd uitverkocht. Binnenkort meer festivalnieuws.

Over Damien Rice:

Op de arm van het nieuwe wonderkind Ed Sheeran staat de naam van Damien Rice getatoeëerd. Het is een doordruk van de handtekening die hij als elfjarige jongen ging vragen aan de Ierse singer-songwriter. Dat was 2002, het jaar van ‘O’, het debuut van Rice. Hij had toen lange tijd als straatmuzikant door Europa gereisd om een oeuvre op te bouwen. ‘O’ moest klein blijven. De vrees was groot dat teveel aandacht en teveel promotie zijn liedjes zou beschadigen. Muziek is echter een oerkracht. Wat goed is, valt niet tegen te houden. De hit ‘9 Crimes’ (2006) laat Damien Rice helemaal stilvallen. Het is acht jaar wachten op zijn derde album ‘My Favourite Faded Fantasy’ (2014). Rice was naar eigen zeggen de liefde voor muziek kwijt. Topproducer Rick Rubin (Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers, Slayer) leert hem opnieuw lopen. En kijk, nu vliegt hij dus weer.

Over The War On Drugs:

The War On Drugs maakt het onmogelijke waar op ‘Lost In The Dream’. Het derde album van de Amerikaanse groep klinkt alsof Fleetwood Mac, Pink Floyd, Chris Rea en Bruce Springsteen zijn samengesmolten. Volgens bijna alle bronnen is het dé essentiële rockplaat van 2014: ‘… ze heeft alles om uit groeien tot een moderne klassieker…’ (Humo) of ‘… c’est une eau dans laquelle on aurait envie de se baigner nu… ‘ (Le Soir) of ‘… it runs 80’s arena rock into something more intruiging…’ (The Guardian). Het is ook de plaat waarop motor Adam Granduciel - geboren Granofsky - de chaos in zijn hoofd en de weemoed in zijn hart enigszins in het gareel krijgt en er schoonheid van maakt. De opnames liepen over een periode van twee jaar, de meeste nummers werden talloze keren herwerkt en er kwam een hoop personeel aan te pas. Pas dan was het goed. En het is ook goed, heel goed.

Rock Werchter 2015 vindt plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. Tickets zijn te koop via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Gedetailleerde ticketinfo is beschikbaar op rockwerchter.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock Werchter
Datum: 
25 - 28 juni 2015
Locatie: 
Rock Werchter, Werchter

Reservatie:

Meer over