Hij schreef enkele van de mooiste nummers van dit millennium, en staat bekend als een zeer fijnbesnaard artiest... Damien Rice kondigt vandaag zijn grote terugkeer aan!

Begin jaren '70 wordt hij geboren in de buurt van Dublin, en helemaal bezeten van muziek begint hij in alle stilte aan zijn carrière bij de een band genaamd Juniper. Hij besluit al snel om zijn eigen weg te gaan, om gaandeweg een fanbase op te bouwen in de Britse en Europese clubs. Daar weet hij zich al gauw te tonen. Zijn debuutalbum 'O' komt uit in 2002. Groot-Brittannië valt als een blok, en ook het oude continent gaat door de knieën voor deze krachttoer. Zijn allereerste plaat schopt het meteen tot album van het jaar, en vliegt liefst 2,5 miljoen keer over de toonbank. In 2006 is Damien terug, briljanter dan ooit, met '9'. Een muzikaal pareltje, ook met dank aan de kristalheldere stem van Lisa Hannigan, met wie Damien een bijzondere band schept, die resulteert in onder meer het mythische "9 Crimes".

Sindsdien wachten talloze fans op een derde album, maar doorheen de jaren weet Damien Rice op het podium wél de band met zijn publiek te onderhouden. Hij is spaarzaam met concerten, maar ze zijn zonder uitzondering verbijsterend intens. Zijn hypergevoelige muziek combineert melancholie in elk gitaarakkoord met een onweerstaanbare zachte stem.

Vandaag kondigt Damien Rice dus eindelijk zijn terugkeer naar de voorgrond aan! Zijn nieuwe album, 'My Favourite Faded Fantasy', ligt op 31 oktober in de rekken en werd opgenomen tussen Los Angeles en IJsland met de productionele hulp van Rick Rubin. De eerste single "I Don't Want To Change You" wordt eind deze maand verwacht. Als kers op de taart kondigt de Ier meteen ook een zaaltournee aan om zijn nieuwe plaat live voor te stellen! Afspraak met Damien Rice op 26 oktober in het intieme kader van het Koninklijk Circus, voor een weergaloos concert! De ticketverkoop begint nu vrijdag 19 september om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Damien Rice
Datum: 
Zondag 26 oktober 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over