Hoewel Dana Winner en Frans Bauer beiden gevestigde waarden zijn en solo meermaals zalen hebben doen vol lopen, beslisten ze nu om de handen in elkaar te slaan en uit te pakken met een uniek dubbelconcert. De plaats voor deze gebeurtenis was het gezellige Ethias Theater in Hasselt. Beide artiesten hebben ook een reden tot vieren met het uitbrengen van een nieuw album. Eerst lag het album “Lieve Schat” van Frans Bauer in de rekken en volgde het album ‘’Bloom” van Dana Winner. We verwachtten dus dat nummers van deze albums niet zullen ontbreken tijdens deze avond.

Dana Winner mocht als eerste het podium van het Ethias Theater betreden en wordt door het publiek warm onthaald. Tussen de nummers door neemt ze de tijd om een babbeltje te maken met het publiek. Zoals verwacht ontbreken nummers van haar nieuwe album “Bloom” niet op de setlist. Enkele van deze nummers waren “Hou Vast” en “House of Cards”. Hoewel het album nog niet zo lang uit is, zijn de liedjes toch al gekend door de fans die enthousiast meezingen.

Halverwege haar show gaf Dana Winner te kennen dat ze altijd grote bewondering heeft gehad voor Whitney Houston. Om de overleden zangers te eren, bracht Dana Winner een cover van het nummer “One Moment in Time”. Met haar vertolking zorgde ze in heel de zaal voor een waar kippenvel moment. Dit werd beloond met een staande ovatie. Hierna volgden ook nog een paar van haar Nederlandstalige hits zoals “Ik hou van jou”, “Westenwind” en “ De oude man en de zee”. Het publiek bedankte Dana Winner met een daverend applaus.

Na een korte pauze waren de fans klaar voor het optreden van de immer enthousiaste Frans Bauer. Nog voor hij één noot gezongen heeft, gaat het publiek al uit zijn dak. De titel van het eerste nummer “De wereld is een gekkenhuis” is dan ook zeer toepasselijk. Tijdens het volgende nummer “Wat moet ik toch zonder jou” wordt al meteen de polonaise ingezet in de zaal.

Op een bepaald ogenblik komt er een fan naar voren met een bord waarop staat “Mag ik met u dansen?”. De fan mag van Frans Bauer meteen het podium op en ze wil graag op zijn nieuwe single “Ratatadadada” met hem dansen. Omdat er bij dit nummer een dansje hoort, nodigt Frans Bauer het hele publiek uit om met hen mee te dansen.

Dat hij buiten zijn Nederlandse repertoire ook in het Engels kan zingen, bewijst hij met een medley van Roy Orbison. Deze bevat onder andere het zeer bekende “Pretty Woman”. Nadien barst het feestje terug los met “Skippybal”. Voordat hij het laatste nummer aanvat, deelt hij nog mee dat hij na de show tijd zal maken voor handtekeningen en een knuffel. Voor het laatste nummer doet hij zijn jasje uit en brengt hij nogmaals zijn hitsingle “Ratatadadada”. (Greet Van Bavel)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Ethias Arena
Meer over