Zaterdagavond ging in GC Valkaart te Oostkamp de nieuwe productie van Theatertainment in première. Danni & De Ridder werd geschreven door Jacqueline Compernolle. Er werd gekozen om de première in Oostkamp te houden gezien dat Jacqueline haar thuisbasis is. Jammer genoeg kon ze er zelf niet bijzijn, maar haar kinderen kwamen met plezier kijken naar de voorstelling.

Danni & De Ridder is een two-womanshow die gebracht wordt door twee krachtige dames, namelijk Danni Heylen & Linda De Ridder. Naast hun sterke en amusante monologen, brengen ze ook leuke sketches onder hun twee. De chemie onder de dames is dan ook voortreffelijk, het lijkt of ze samen nooit iets anders gedaan hebben. Nochtans was het tot begin september eigenlijk een show tussen Janine Bischops en Linda De Ridder onder de naam “Bischops & De Ridder”. Janine werd echter geveld door oververmoeidheid en moest met spijt in het hart last minute uit de theatertour stappen. Gelukkig sprong Danni meteen in de bres, maar daardoor moesten de dames deze voorstelling op korte tijd in elkaar boksen. Met de hulp van regisseur Dirk Lavrysen en hun komisch talent is dit fantastisch gelukt! Wat enkel maar een extra dikke pluim verdient!

Naast de 99% humor in de show zit er ook nog 1% rauwe waarheid in de voorstelling. Al lachend zegt de zot de waarheid is een bekend gezegde dat hier toch af en toe terugkomt. Clichés en herkenbare situaties worden aangehaald op een lachwekkende manier waardoor het publiek blijft lachen, maar de waarheid toch maar eens subtiel gezegd is. De ellenlange telefoongesprekken met de moeders, de verbitterde ouderen in het rusthuis, de nonnen op hun fiets waarbij “kijken mag - aankomen niet” ook wel geldig is enz. Alles is zo herkenbaar dat de voorstelling vertrouwd aanvoelt. De sketchen vliegen voorbij en de voorstelling gaat zo vlot, dat je spijt hebt dat het niet langer duurde. Met de glimlach op het gezicht ging het publiek nog even iets na drinken in de cafetaria om uitvoerig over de voorstelling te praten. Een geslaagde avond die voor velen nog eens voor herhaling vatbaar is. Wij hebben er alvast erg van genoten!

Een leuke en hilarische show die je eigenlijk gewoon moet gezien hebben! Wie nog wil gaan kijken naar deze fijne sketchenshow zal zich moeten haasten, er zijn voorlopig nog slechts drie voorstellingen gepland waarvan de laatste op 15/12.

Meer info en tickets kan je vinden op: www.theatertainment.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: