“Ik wil dat je voor mij komt werken”. Met die woorden bracht Olivier Smets (gespeeld door Kürt Rogiers) Danni Lowinski (Nathalie Meskens) even van haar melk in de tweede aflevering van de gelijknamige feel good-reeks op donderdag 7 maart 2013.

Geen haar op Danni’s welgeföhnde hoofd echter dat eraan denkt om in het advocatenkantoor van haar ex-vriend te gaan werken. Tegen security-agent Sven Vernieuwe (Rudy Morren) zegt ze misschien wél ja op donderdag 14 maart 2013. Die ziet een avondje uit met Danni immers wel zitten. Maar of dat wederzijds is, is de vraag.

Ook op professioneel gebied staat Danni flink wat te wachten. Niet alleen verdiept ze zich in de erectiestoornissen van een cliënt en pluist ze een discriminatiedossier uit, ook gaat ze op zoek naar de papa van een baby die het land dreigt uitgezet te worden. Gastrollen zijn op donderdag 14 maart onder meer weggelegd voor Bieke Ilegems en Erik Goossens, die net als in het echte leven ook in de reeks een koppel vormen.

Het weeskind
Marianne Cools, de directrice van een weeshuis, zoekt Danni op samen met een wolk van een baby. Momo’s mama, een asielzoekster uit Somalië die al een lange tijd in ons land verbleef, is vorige week overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Aangezien de vader van Momo onbekend is en haar grootouders in Somalië haar dichtste verwanten zijn, wordt de baby uitgewezen. Maar Danni is vastberaden daar een stokje voor te steken, want in Somalië zal het kindje weinig kansen krijgen. De koppige advocate gaat met de hulp van Niels, Bieke en Dries op zoek naar de papa van Momo. Sven vraagt Danni uit voor een avondje biljart, maar zij weet niet of ze hier op in moet gaan. Olivier laat de breuk ondertussen niet aan zijn hart komen. Verder heeft de advocate haar handen vol met Jana De Busschere en haar man Len. Die ging met succes in therapie voor erectieproblemen, maar sindsdien is hij niet meer dezelfde man.

Gastacteurs: Karen Devisscher (Marianne Cools), Maarten Bosmans (Chris Leyman), Peter Bulckaen (spoedarts), Erik Goossens (Paul Huyse), Bieke Ilegems (Sabine Huyse), Ini Massez (uitbaatster boekenwinkel), An Nelissen (Jana De Busschere), Erik Van Herrewege (Len De Busschere), Karin Jacobs (rechter Sanens), Amaryllis Uitterlinden (Anke Brouwers), Ludo Hellinx (conciërge), Wanda Joosten (psychologe Jenny Libert), Lindsay Bervoets (Sam Canthers), Lutgarde Portael (cafébazin Frieda), e.a.

Tweede boek in de winkel
Danni Lowinski is nu ook opnieuw te verslinden in boekvorm. Vanaf dinsdag 5 maart 2013 ligt het tweede boek ‘Danni Lowinski: Gebroken wit’ in de winkel. Daarin komt een hopeloos verliefde vrouw aankloppen bij Danni. Ze is dolgelukkig met haar jongere, exotische lover en ze hebben beslist om te trouwen. Maar niet iedereen gelooft in hun liefde en het koppel wordt beschuldigd van een schijnhuwelijk. Danni is dol op romantische love stories en besluit de zaak aan te nemen. Maar wanneer ze wat dieper begint te graven, blijkt dat niet alles rozengeur en maneschijn is. Ondertussen klaagt Danni Lady Gaga aan voor plagiaat, moet ze Olivier ontwijken en haar vader beschermen voor een Russische schone. Ze heeft dus geen tijd meer voor haar eigen liefdesleven… of wel?

Danni Lowinski vanavond om 20.30 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: