De Amerikaanse stand-up comedian en acteur Dave Chappelle staat op donderdag 25 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. De verkoop voor deze show start aanstaande zaterdag, 13 oktober, 10:00 uur via Ticketmaster.

Dave Chappelle is een comedylegende. Vorig jaar vierde hij zijn 30-jarig jubileum door maar liefst vier specials op Netflix uit te brengen. Hij ontving in 2017 twee Emmy-awards, een Grammy en een Pollstar Comedy Tour of The Year Award. Dave Chappelle brak door met zijn baanbrekende sketches in Chappelle’s Show, en is inmiddels een van de meest tourende comedians uit de VS.

Dave Chappelle heeft in ons land al eens eerder op korte termijn een show aangekondigd. In 2015 gaf hij al eens een uitverkochte show in de Heineken Music Hall, die hij een week eerder aangekondigd had. Zeer recent gaf hij aan dat hij graag een show in Amsterdam aan zijn tourschema wilde toevoegen, welke op 25 oktober al plaats zal vinden.

Het werk van Dave Chappelle als stand-up comedian en acteur kenmerkt zich door zijn scherpte, zijn vermogen om scherp maatschappelijk commentaar te mengen met grappen over ras, populaire cultuur, seks, drugs, politiek en zijn bekendheid. Ook na 30 jaar wordt Chappelle nog steeds als een van de beste comedians ter wereld gezien.

Als acteur begon hij op 19e zijn carrière in de film Robin Hood: Men In Tights. Daarna brak hij door met rollen in The Nutty Professor, You’ve Got Mail, Undercover Brother en Half-Baked. Hij maakte meerdere stand-up specials: Killin’ Them Softly voor HBO in 2000 en For What It’s Worth voor Showtime in 2003. Hij was het meesterbrein achter de grensverleggende sketchshow Chappelle’s Show, die van 2003 tot 2006 te zien was op Comedy Central. Het is nog steeds een van de hoogste gewaardeerde shows op het kanaal ooit en ontving drie Emmy-nominaties.

Meer dan tien jaar later is Chappelle minder actief als acteur, maar als stand-up comedian populairder en relevanter dan ooit. In 2016 was hij gastheer van een aflevering van Saturday Night Live, waar hij een Emmy voor won. Vorig jaar bracht Dave Chappelle maar liefst vier specials uit op Netflix, waarvoor hij ook weer een Emmy mocht ontvangen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dave Chappelle
Datum: 
25 oktober 2018
Locatie: 
Ziggo Dome, Amsterdam

Reservatie:

Meer over