Goele Bormans

Dinsdagavond mocht “The Loft”, de Amerikaanse remake van onze kaskraker “Loft”, het Filmfestival van Gent openen. De film, in een regie van Erik van Looy, ging hier in wereldpremière. De film werd voorafgegaan door de vertoning van de Belgische kortfilm ‘The Education’ van Klaartje Schrijvers. Uiteraard kon deze première niet zomaar voorbij gaan en werd alles uit de kast gehaald. De rode loper was gevuld met tal van diversiteit. Zowel genodigden, als acteurs en actrices, regisseurs, politici, sportlui enzovoort, flaneerden op de trappen-hoge rode loper.

Erik van Looy maakte samen met Bart de Pauw en de twee Amerikaanse hoofdactrices van de film, Rachael Taylor en Isabel Lucas, hun blijde intrede in Gent. Opvallend was dat de Vlaamse hoofdacteur, die ook te zien was in de Vlaamse versie van de Loft, Matthias Schoenaerts niet aanwezig kon zijn. Maar niet enkel dat was opvallend, ook Prins Laurent die zich liet afzetten door een fietstaxi trok de aandacht. Hij wou op deze manier extra aandacht voor het mobiliteitsplan van de organisatoren.

Het Filmfestival van Gent nam alvast een goede start! De volgende 11 dagen komen nog heel wat regisseurs hun film voorstellen op het festival. Van Vlaamse cineasten als Pieter Van Hees, Bas Devos en Gust Van den Berghe tot de Canadese regisseur Atom Egoyan die twee langspeelfilms komt presenteren, 'The Captive' en 'Devil's Knot'. Ook rasfilmer François Ozon komt zijn zestiende langspeelfilm 'Une nouvelle amie' voorstellen tijdens Film Fest Gent.

The loft zal vanaf 15 oktober te zien zijn in alle Vlaamse bioscopen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over