De Abdij van Villers is een opmerkelijk goed bewaard gebleven cisterciënzerabdij met een historiek die bijna 800 jaar teruggaat in de tijd. Dankzij Stemmen onder de Sterren komen de ruïnes opnieuw tot leven en het leed uit het verleden maakt plaats voor momenten vol magie.

Stemmen Onder de Sterren is de perfecte symbiose van muziek en magie in een feeëriek panorama van 360°. De prachtige ruïnes en tuinen van de abdij vormen een prachtig kader voor de zangkoren die er te gast zullen zijn. Stemmen Onder de Sterren is bovendien het enige evenement dat u de gelegenheid geeft om de totaliteit van dit historisch juweeltje in een betoverend licht te bewonderen. Tijdens het promenadeconcert worden namelijk zowel de volledige architectuur als de groene schatkamer eromheen op een indrukwekkende wijze in de schijnwerpers gezet.

Zes vocale ensembles van wereldklasse met onderscheidende muziekstijlen geven het beste van zichzelf op de meest opmerkelijke plekken van het historisch domein. Hier herhalen deze artiesten de hele avond lang hun concerten van telkens 20 minuten. De timing van deze optredens stelt de toeschouwers in staat om op hun eigen ritme de verschillende zanggroepen te bewonderen terwijl ze kunnen genieten van hapjes en drank in de voorziene eet- en rustruimtes.

Op het einde van de avond komen alle koren nog eens samen op het grote podium voor een grandioze apotheose onder een prachtig vuurwerk. Op het programma:

  • The Kingdom Choir (UK)
  • Natasha St-Pier en koor (CA)
  • Lets ensemble Maska (LV)
  • Georgische polyfonie Rustavi (GE)
  • Royal Air Force Spitfires Choir (UK)
  • Vox Anima en Almakalia (BE)

Stemmen onder de Sterren is een spektakel met een uniek scenario dat de bezoeker onderdompelt in een decor dat evolueert naargelang de avond vordert.

PRAKTISCHE INFORMATIE
- Data: vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus 2022 -
- Verloop: doorlopend van 18u30 tot 23u45 -
- Adres: Abdij van Villers, rue de l'Abbaye 55, 1495 Villers-la-Ville -
- Prijs: van 31€ tot 55€ per persoon naargelang de voorverkoopdata -
- Informatie en reservaties: nuitdeschoeurs.be/evenement -

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: