Het spel vol manipulatie en verraad barst los in De Verraders

What the fuck, ik ben gewoon een verrader”, klonk het toen Klaasje een tik op de schouder kreeg. “Alright, we gaan het doen. Vanbinnen ben ik zo aan het shaken! Ik moet sowieso spelen dat ik super opgelucht ben, want ik speel natuurlijk een bondgenoot. Dat is mijn rol en dat wordt als verrader mijn grootste strategie. Het moet lijken alsof ik net als zij het spel kan spelen en ga helpen om te ontcijferen wie de verraders zijn. Vanaf het moment dat ik door Staf werd aangeraakt heb ik besloten: dit is mijn lot, ik ga dit doen. Je voelt je meteen heel machtig en je denkt: ik ga het spel in de hand hebben. Dat is echt heel spannend!

Voor Walter kwam de tik van Staf minder onverwacht. “Ik had een licht voorgevoel en dacht: zo meteen voel ik zijn hand. Dat was ook zo”, klonk het. “Ik ga moeite moeten doen om niet door de mand te vallen, want we hebben een heel diverse en behoorlijk grote groep. Ik zal gewiekst moeten zijn, maar onbewogen. Ik had gedacht dat het iets bij mij zou teweegbrengen als ik werd aangeduid als verrader. Dat het mij uit mijn lood zou slagen, mij zenuwachtig zou maken en ik van alle strategieën zou beginnen bedenken. Dat is niet zo. Ik blijf er tot mijn verbazing heel kalm en rustig bij. Je voelt een zekere macht vanaf het moment dat je die mantel aantrekt omdat je beslist wie wordt vermoord.

Bij collega-verrader Bart was de verrassing groot toen hij door Staf werd uitgekozen. “Ineens die hand, heel snel en kort op mijn schouder”, reageerde hij in de aflevering. “Ik dacht: ok, ik ben het. Ja, ik vind het echt wel tof. Spannend! Ik ben in mijn hoofd al bezig… de motor is in gang gezet. Een plan van aanpak, het is aan het broeden. Ik zie het zitten! Onderschat mij niet. Het is een spel en als het er hard aan toe zal moeten gaan, dan zal het hard zijn.

Bekijk hier het moment waarop de drie verraders worden aangeduid door Staf:

Wanneer de nacht viel, kwamen de verraders voor het eerst samen in de torenkamer van het kasteel. Daar dachten ze een eerste moord te moeten plegen, maar het spel nam meteen een verrassende wending. “Ik heb nog nieuws voor jullie: vanavond wordt er niet gemoord. Jullie krijgen een andere opdracht”, onthulde Staf. “Ik geef jullie dit lege blad en dat wordt een dodenlijst. Jullie moeten vier namen op deze lijst zetten en volgende nacht sowieso één van deze vier vermoorden.” Nieuws dat de tactiek meteen deed losbarsten. Welke vier bondgenoten prijken volgende week op de beruchte dodenlijst?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over