Nog net op tijd om een plaatsje onder de kerstboom te versieren zijn hier de eerste namen voor Cactusfestival '17: Goose, Explosions In The Sky, Kaiser Chiefs en Jamie Lidell!

Goose

Goose heeft een missie: rel schoppen in uw dansminnend oor! Hun elektrorock wist altijd al mensen te verenigen: rockers en ravers. Minimalisten en maximalisten. Technojunkies en indiedance kids ... De band rond Mickael Karkousse weet de kloof tussen elektronische- en rockmuziek te dichten en heeft de formidabele gave om een rockpubliek te doen dansen en een dance publiek te doen rocken.

Nieuw album 'What You Need' heeft ballen, zonder twijfel van de betere soort. Maar Goose wist ook melodie, emotie en thema's als eenzaamheid, spijt, liefde en warmte in zijn geluid te smokkelen. Goose beschikt internationaal over een torenhoge live reputatie. Eentje die ze altijd bevestigt!

Explosions In The Sky

Explosions In The Sky bestaat naast vier zachtmoedige Texanen op bas, gitaar en drums, volledig uit meeslepend mooie noise en breed uitgesponnen melancholie. Ongerepte schoonheid in het nauw gedreven door verknipte akkoorden, stuiterende noise en gulpen feedback. Hun niet geheel onschadelijke instrumentale uitstoot maakt optimaal gebruik van het geluidsspectrum en strompelt dynamisch van total silence naar total violence. Een geluid dat alle kleuren van zwart verlicht.

Het nieuwe album 'The Wilderness' is het eerste niet-soundtrackalbum sinds 'Take Care, Take Care, Take Care' (2011). Explosions In The Sky versmelt daarop op meesterlijke wijze shoegaze, elektronische experimenten, noise en ambient folk tot een van de meest memorabele en genietbare momenten in de uitgebreide luistergeschiedenis van de band. Eindelijk revanche om aan te tonen dat postrock nog lang niet dood is!

Kaiser Chiefs

'I Predict A Riot', 'Oh My God', 'Ruby' en 'Everyday I Love You Less And Less' ... eersteklas hitkanon Kaiser Chiefs is terug! Na hun platinakruistocht zongen de oproerkraaiers wat stiller, maar voor hun zesde album namen ze popproducer Brian Higgins (Pet Shop Boys, Saint Etienne, Gossip) onder de arm en die liet de band keihard terugslaan met 'Stay Together'. Een album dat een dansbare groove toevoegt aan hun new wave mentaliteit. We love you more and more!

Jamie Lidell & The Royal Pharaohs

Zijne Veelgelaagde Funky Soulheld heeft een gloednieuw album op zak! 'Building A Beginning' is een oldskool popplaat geworden waarop sixtiessoul en seventiesfunk de plak zwaaien. Lidell brengt uw hoofd op hol met funky soulgeluiden die elektronica stevig omarmen.

Opperfunketeer Lidell komt naar Cactusfestival met zijn begeleidingsband The Royal Pharaohs, stemcapriolen van hier tot ginder, opzichtig geflirt met Stax en Motown, samples en platenbakken vol soul en r&b. Klaar om 'little bits of feelgood' in het rond te strooien, zoals hij in zijn gelijknamige single belooft!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: