Vandaag brengt het Brusselse duo Les Cyclades (Kiosk Radio) de vinylversie van hun nieuwe album ‘Glika’. Het album verschijnt op Belgische label Hi Scores, gerund door KONG DJ (C12).

STREAM ALBUM ‘GLIKA’

ORDER HERE

Hun album 'Glika' is een meeslepende elektronische odyssee van west naar oost, van Griekse mystiek tot bruisende Belgische taferelen. Het volledige album is nu beschikbaar op alle digitale platformen, de vinyl komt in een deluxe sleeve met poster.

Naar aanleiding van de nieuwe plaat zal het label een releaseparty organiseren in de Brusselse club C12 op vrijdag 10 mei. Les Cyclades zal het album er live zal brengen.

OVER HET ALBUM

Na enkele cassettes presenteert het in Brussel gevestigde duo Les Cyclades (FR/CAN) zijn eerste volledige album getiteld 'Glika'. Navigerend tussen Yser, Mystère en het mystieke eiland Patmos, combineren Les Cyclades elektronica, blaasinstrumenten en de aantrekkingskracht van gevonden geluiden.

In 2020 moeten Alex & Ludo van Les Cyclades zich beperken tot de wijken Yser en Mystère in Brussel. Ze dromen van Griekse eilanden, van de brandende zon op hun huid, van zoute baden, gekoelde ouzo en gestoofde octopus. Maar overal staat de tijd stil. Moet je je noodzakelijk verplaatsen om te reizen? Om te zweven? In afwezigheid van Elders zal het Frans-Canadese duo de denkbeeldige soundtrack componeren voor hun ontsnapping.

Hi Scores is het label van KONG DJ (C12, Brussel). Vorig jaar bracht het label een retrospectieve compilatie uit gewijd aan SSR Records, een sublabel van Crammed Discs.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over