Als amateur improv-acteur (nu ja, ik heb zo welgeteld 1 keer zo op het podium gestaan), leek het wel leuk om eens improvisatietheater van de bovenste plank te gaan bekijken. En zo viel de keuze op De Improfeten, een gezelschap bestaande uit Jan Buermans, Tom Saeys en Christophe Stienlet als acteurs, onder muzikale begeleiding van Jo Hens en Michael Taeymans. Afgelopen woensdag waren zij toe aan hun 13e en laatste optreden van hun tour, die begon en eindigde in het Fakkeltheater te Antwerpen. De tour kreeg de toepasselijke titel OER (Op Eigen Risico) en dat is bij dit soort van theater wel toepasselijk te noemen omdat je als publiek letterlijk bij het gebeuren betrokken wordt.

De Improfeten brengen steeds ook een gast mee, en voor deze afsluiter was hun keuze gevallen op acteur Steven Beersmans. Steven voelde zich duidelijk bij dit genre als een vis in het water, want van minder ervaring op dit vlak was niets te merken, integendeel, vaak was hij zeer opvallend in zijn bijdrages en wist hij met zijn tussenkomsten de lachers in het publiek op zijn hand te krijgen.

Tom Saeys zorgde voor de opwarming van het publiek waar vooral de handen en armen het soms zwaar te verduren kregen. De voorstelling zelf bestond uit 2 delen, het eerste deel was een format met de naam ‘Road Trip’ die ze dit seizoen nog niet hadden gedaan. Vanuit de zaal kwamen de ingrediënten die leiden tot 4 mannen die elkaar kenden van het seminarie en samen op road trip gingen naar Compostela, en die elk hun geheim meedroegen dat in de ongeveer 45 minuten die volgden ontrafeld werd en zorgde voor de nodige hilarische taferelen.

Na de pauze ontpopten 3 van de 4 acteurs zich tot regisseurs waarbij ze hun eigen ‘film’ regisseerden met uiteraard de nodige input van de zaal. Enkel de genres lagen vast, we kregen zowel een western, een film noir als een ‘musical soap’ voorgeschoteld, wat een nieuw genre in de filmwereld moet zijn. Van elke film volgden 2 scenes, waarbij het publiek finaal de keuze had om de 2 ‘finalisten’ te kiezen, die elk nog eens 2 scenes speelden om dan uiteindelijk tot een winnaar te komen.

Het publiek kon het geheel wel smaken, en het was duidelijk dat er vele vaste klanten in de zaal zaten die dit ensemble al meer dan eens aan het werk zagen.

Deze tour zit er op, maar Jan Buermans wist al aan te kondigen dat ze vanaf 16 oktober opnieuw in de theaterzalen te vinden zijn. Houd vooral hun website www.improfeten.be goed in de gaten !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Improfeten
Datum: 
15/05/2019
Locatie: 
Fakkeltheater Antwerpen
Meer over