Op 8, 9 en 10 juli vormt het Minnewaterpark in Brugge het prachtige decor voor de 39ste editie van het Cactusfestival. Met de combi van namen als Robert Plant & Alison Krauss, Balthazar, Franz Ferdinand, Belle and Sebastian, Ben Harper, Richard Hawley, Supergrass, Intergalactic Lovers en Coely tekende Cactus al eerder opnieuw voor een herkenbaar originele én kwalitatieve line up. Vandaag komen daar alweer vier namen bij. Grote Belgische belofte Meskerem Mees en Touareg-iconen Tamikrest vervolledigen de line-up op vrijdag 8 juli. Op zaterdag 9 juli serveert De Jeugd Van Tegenwoordig z'n op beats en rhymes drijvende mix van inventiviteit, catchyness, humor en rebelsheid. Op zondag 10 juli komt het soulvolle hiphopduo blackwave., in de aanloop naar hun nieuwe album, voor één van hun enige festivalconcerten naar Brugge. Ondertussen liet het Amerikaanse Whitney weten dat ze hun eerder aangekondigde concert voor die dag helaas moeten annuleren wegens gewijzigde tourplannen.

De Jeugd Van Tegenwoordig
Op zaterdag 9 juli staat de Nederlandse rapformatie De Jeugd Van Tegenwoordig op het podium van het Cactusfestival. Met veel humor en vettige beats krijgen Willie Wartaal, Vieze Fur, Faberyayo en Bas Bron elk publiek in beweging. Ongetwijfeld passeren hits als 'Watskebeurt', 'Sterrenstof', 'Hollereer' en 'Get Spanish' de revue. Los gezelligitos, donde esta genietos!

blackwave.
Nog meer hiphop op zondag 10 juli met het Antwerpse duo blackwave. In 2018 brachten ze in samenwerking met David Ngyah de single 'Elusive' uit. Het nummer katapulteerde de band meteen tot in de hoogste regionen van de hitlijsten en sindsdien zijn ze er niet meer weg te slaan. Een liveshow van blackwave. is daarenboven steevast een muzikaal spektakel met hun ijzersterke band als kerst op de taart.

Meskerem Mees en Tamikrest
Meskerem Mees heeft niet veel nodig om het publiek uit haar hand te laten eten. De Belgische singer-songwriter is al een tijdje bezig aan een steile klim naar de top en bekroont haar triomftocht op 8 juli met een concert op Cactusfestival. Het Malinese Tamikrest, vaandeldragers van de desert bleus, mogen het festival die dag openen. Daarmee is de line-up voor vrijdag compleet.

Tickets voor Cactusfestival zijn beschikbaar via www.cactusfestival.be. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: