De eerste première dit jaar was voor het EWT Theater in Deurne. Zij stelden met trots "De laatste kans" voor, een stuk geschreven door Jeroen Maes. Het werd enkele jaren geleden voor de eerste keer gespeeld door het gezelschap "Het Prethuis" in het West-Vlaams. Nadien was het de beurt aan de Limburgse versie en nu dus aan de Antwerpse.

De voorstelling gaat over een getrouwd koppel dat een beetje vastgeroest is in hun huwelijk. Mia (Myriam Bronzwaar) wilt absoluut met haar man in relatietherapie. In de flair vond ze de ideale persoon, namelijk Chris Defever (Annik Pauwels). Rudy (Frank De Kaey) ziet dat helemaal niet zitten. Als zijn oude schoolkameraad Gino (Jeroen Maes) langskomt en vertelt over zijn nieuw bedrijf "Rent- an- actor", ziet hij de ideale kans om zijn huwelijk te redden. Gino krijgt zijn allereerste rol als relatietherapeut Chris Defever. De echte belt hij onmiddellijk af. Het plan is dat Gino te weten komt of Mia iets weet van de minnares van Rudy. Hij heeft Celestinka (Dorothy Wuyts) leren kennen aan de telefoon, maar nadien zagen ze elkaar vaker op zijn vele zakenreizen. Alles lijkt goed te gaan tot plots de echte Chris komt opdagen. Zal Rudy samen met Gino erin slagen alles voor Mia verborgen te houden? Valt hun huwelijk nog te redden? Of komt Celestinka roet in het eten strooien?

Vanaf het eerste moment had de cast het publiek al te pakken. Al in de eerste minuten begonnen de lachsalvo's te komen, om uiteindelijk niet meer te stoppen. Een hilarische komedie geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes. Daarnaast speelde hij ook de rol van Gino. Buiten zijn geweldige mimiek bracht ook zijn lichaamstaal het publiek meermaals aan het schateren. Hij wrong zich in allerlei bochten wat hilarische momenten opleverden.Uiteraard droeg de rest van de cast hier ook hun steentje aan bij. Terwijl iedereen af en toe wel eens mocht lachen in zijn/haar rol, moest Annik Pauwels haar als Chris steeds serieus houden, geen gemakkelijke opgave met die hoop gekke situaties. Maar ze sloeg hier met glans in. Frank en Myriam wisten beiden de sympathie van het publiek te winnen. Al probeerden ze wel beide hun gelijk te halen. Wie er uiteindelijk wint weet je pas na de voorstelling. Al zal de bijdrage van Dorothy als Celestinka wellicht niet in Frank zijn voordeel spelen. Zij zorgden samen voor wat extra pit in de voorstelling.

De timing tijdens de voorstelling zat perfect. Er was een continu ritme waardoor het stuk al gedaan was voor je het goed en wel besefte. Je werd gedurende het verhaal constant op een verkeerd been gezet waardoor het steeds bleef verrassen. Spannend tot het einde dus! Een geweldige cast doet je gieren van het lachen terwijl tegelijkertijd het verhaal zo herkenbaar is. Misschien stereotiep een man met een minnares en de vrouw die relatietherapie wil, maar dat is het stuk allesbehalve. Juist hierdoor denk je telkens te weten wat er gaat gebeuren, maar zijt gerust het is niet wat het lijkt. De laatste kans staat garant voor een fijne avond waarin je jezelf een deuk lacht!

Weet je dus niet wat doen de komende weken? Lijkt een gezellig avondje theater je wel iets? Of heb je gewoon eens nood om eens goed te lachen? Ga dan zeker een kijkje nemen naar “de laatste kans” in het EWT theater in Deurne. Zie dat je jouw laatste kans niet mist, want de tickets vliegen de deur uit!

De voorstelling speelt nog t.e.m. 18 februari. Meer info en tickets op: www.ewt.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: