Vanaf zaterdag 15 november is de prestigieuze tiendelige fictiereeks De Smaak van De Keyser zes weekends lang in avant-première te bewonderen in de bioscoop. Deze familiesaga vertelt het verhaal van Helena De Keyser, jeneverstookster uit Hasselt, die in de tweede wereldoorlog haar geliefde verliest. In 2008 vraagt ze haar kleindochter Alessandra op zoek te gaan naar haar verleden. Alessandra's zoektocht leidt de kijker op een emotionele wijze doorheen zestig jaar Belgische geschiedenis. De reeks is een ode aan pure smaak en eerlijkheid.

Met de productie van De Smaak van De Keyser wordt de traditie van de VRT om sterke kwalitatieve series te maken, verdergezet. De cast is een mix van bekende namen en jong talent: Katelijne Damen, Marieke Dilles, Vic De Wachter, Mathijs Scheepers, Katelijne Verbeke, Dirk Van Dijck, Johan Leysen, Serge Henri Valcke, Camilia Blereau, Marijke Pinoy, Lotte Pinoy, Matthias Schoenaerts, Frank Vercruyssen, Hilde Van Mieghem, Marie Vinck, Laura Verlinden, Kevin Janssens, Pieter Embrechts, Ludo Busschots, en vele anderen. Het scenario werd geschreven door Marc Didden naar een verhaal van Stef Wouters in een co-regie van Frank Van Passel en Jan Matthys.

Door het sterke cinematografische karakter, besloot productiehuis Caviar in overleg met Eén en Kinepolis Film Distribution de serie in avant-première te tonen in de bioscoop. Het Brusselse productiehuis Caviar is erg blij met deze beslissing: ‘Door deze originele bioscoopmarathon, kunnen we de serie geven wat ze verdient: de beste projectie in een alles onderdompelende sfeer zodat de kijker helemaal kan wegdromen in dit boeiende verhaal’, aldus Frank Van Passel, co-regisseur en producent van Caviar.

Op volgende weekends trekt de marathon De Smaak van De Keyser door het Vlaamse land. De bioscoopbezoeker mag zich verheugen op 10 afleveringen, ofte 8u40 min. kijkplezier, verdeeld in twee blokken van 4u20 met lunch (aanvang in de zalen om 9u30 / lunch tussen 13u50 en 14u50 / einde marathon om 19u50).

De marathon-data zijn :
15-16 november: Kinepolis Hasselt
22-23 november: Metropolis Antwerpen en Kinepolis Leuven
29 november: Kinepolis Oostende
30 november: Kinepolis Brugge
6-7 december: Kinepolis Kortrijk
13-14 december: Kinepolis Gent

Tickets zijn verkrijgbaar op www.kinepolis.com De serie wordt vanaf 7 december uitgezonden op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: