Vandaag brengt De Staat het volledige Red / Yellow / Blue project uit, een ambitieuze onderneming waarbij de Nederlandse band zichzelf en iedereen om hen heen uitdaagt. Geen traditioneel studioalbum, maar muziek in categorieën. Ze hebben hun muziek in hokjes geplaatst, met meer vrijheid als resultaat. Volgende week (9, 10 en 11 juni) wordt het project groots gevierd op Best Kept Secret. De Nijmeegse band zal elke dag spelen. Op vrijdagavond sluiten ze het podium Two af met een gele show, op zaterdag openen ze het podium The Secret met een blauwe set en op zondag knallen ze op de Casbah met hun rode nummers. De sets bestaan uit zowel nieuwe songs als ouder repertoire.

Luister naar Red / Yellow / Blue

Koop CD of vinyl box Red / Yellow / Blue

Torre over de release: "We zijn ontzettend blij om het definitieve en volledige Red / Yellow / Blue project uit te brengen. Met 5 nummers voor elke kleur, waarbij elke kleur een uiterste van wie we zijn vertegenwoordigt. Het proces was verfrissend en het voelt alsof het nieuwe creatieve wegen heeft geopend. Ik hoop dat onze luisteraars dat kunnen voelen terwijl ze zich verdiepen in de diversiteit van Red / Yellow / Blue."

De band begon aan dit project in 2020 en in november 2021 werden de eerste nummers uitgebracht: Number's Up, What Goes, Let Go en Look At Me. Daarna volgden er om de paar maanden nieuwe tracks, zoals Who's Gonna Be The GOAT?, Peace, Love & Profit en Running Backwards Into The Future. Het aantal streams op het project staat inmiddels op meer dan 4,5 miljoen. Op de vraag of het een album is, losse EP's zijn of afspeellijsten voorstellen, geeft De Staat nog steeds geen antwoord. Ze laten de fans zelf beslissen.

Het project is vanaf vandaag verkrijgbaar in een gelimiteerde box met drie 10" vinyl: één rode, één gele en één blauwe. Deze platen kunnen ook afzonderlijk worden gekocht. De box is eveneens op CD beschikbaar. Op de streamingdiensten is er een verzamelproduct te vinden met alle drie de kleuren en afzonderlijke EP's per kleur.

"We hebben bewust enkele van de beste nummers tot het laatst bewaard" zegt Torre over de nieuwe nummers Burning The Flag, Bombti en Take Root. Deze staan allemaal op zijn persoonlijke lijst van favorieten.

De shows op Best Kept Secret zullen niet de enige momenten zijn waarop fans de speciale Red / Yellow / Blue shows kunnen zien. De Staat kondigt vandaag ook aan dat ze met deze shows in februari 2024 in De Casino in Sint-Niklaas spelen. Drie shows op drie verschillende avonden, elke avond met een andere kleur.

Tickets zijn nu beschikbaar. Voor deze drie opeenvolgende avonden zijn zowel dagkaarten als gelimiteerde combitickets te koop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over