True crime zit in de lift. In ons land zijn het Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck van de podcast ‘de volksjury’ die het grote publiek het genre leerden kennen. Sinds de eerste aflevering gelanceerd werd in 2017, schoot alles meteen in de hoogste versnelling. Wat begon als een hobbyproject groeide uit tot de meest populaire podcast in ons land. Vandaag bestaat 'de volksjury' exact vijf jaar. Om dat te vieren brengen ze hun succesformule live op een podium. Acht shows in acht steden, telkens over een andere (on)opgeloste moordzaak. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

DE VOLKSJURY LIVE
De opzet van ‘de volksjury’ is simpel maar krachtig: twee vriendinnen speculeren op een onverantwoorde manier over (on)opgeloste moordzaken. Meestal met de nodige comic relief. Altijd met een fles cava. Intussen zijn ze bijna 100 afleveringen verder en is ‘de volksjury’ met meer dan 375.000 luisteraars per maand de populairste podcast van ons land.

Nu breiden Scheerlinck en Vandenbroeck hun true crime territorium nog verder uit. Vanaf februari 2023 brengen ze acht shows, in acht verschillende steden met steeds een andere (on)opgeloste zaak uit binnen- of buitenland. Ook het publiek wordt meegesleurd in het verhaal. Zij kunnen tijdens de show hun eigen theorieën delen, vragen stellen en gissen naar de mogelijke dader. De spanning zal te snijden zijn, al wordt die op tijd en stond verbroken door een joke, een schaterlach en het bruisen van de cava.

OVER DE VOLKSJURY
Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck leerden elkaar kennen aan de Vrije Universiteit in Brussel, waar ze beiden radio- en televisiejournalistiek studeerden. Op een feestje ontdekten ze hun gedeelde passie voor true crime, waardoor de bal (exact) vijf jaar geleden aan het rollen ging. De volksjury werd zo de eerste true crime podcast van ons land en stond al snel bovenaan de podcast charts. In 2021 verscheen het eerste (gelijknamige) boek ‘de volksjury’, meteen een bestseller. Een tweede boek verschijnt dit najaar via Borgerhoff & Lamberigts. In het voorjaar van 2022 werd de volksjury bekroond met de publieksprijs op het Podcastfestival in Oostende.

DE VOLKSJURY LIVE De eerste 'de volksjury live' show staat gepland op 8 februari 2023 in Schouwburg NTG in Gent. Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck houden daarna ook halt in Antwerpen, Leuven, Oostende, Mechelen, Hasselt, Kortrijk en Aalst. Tickets zijn verkrijgbaar via www.devolksjury.be.

DE VOLKSJURY BOEK Het tweede boek van de volksjury verschijnt dit najaar via Borgerhoff & Lamberigts. Het boek zal verkrijgbaar zijn in de boekhandel en via de volksjury webshop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over