De Limburgse hip hop artiest DIKKE brengt - na de release van zijn succesvolle EP’s - zijn debuutplaat "Beef Met Mezelf" uit op 9 december. De hits "Laat Me FF", "Gasolina" en ook de single "Beef Met Mezelf" staan op het album.

“Beef Met Mezelf” is vooral de tweestrijd richting innerlijke rust. Sinds 130 Kilo is de visie van harder werken en groter worden nooit veranderd, maar de weg naar succes komt niet alleen met pieken. Wanneer het leven alleen maar mee zit, denk je niet aan de dalen die bestaan en bereid je je ook niet voor op die momenten. Onbewust komt het geluk helaas ook met vergif waardoor alles kan doen stoppen. Voor een tijdje, of voor altijd.

“Beef Met Mezelf” is een fase in het leven waar DIKKE vooral focus probeert te houden tussen al de afleiding. Op sommige dagen lukt dat succesvoller dan op andere dagen. Zo is het album ontstaan. Een verzameling van momenten, gevoelens, winst en verlies. Een passage in het leven van zichzelf als DIKKE. Een terugblik naar vroeger toen alles onmogelijk leek, een flash forward naar hoe alles nog mooier kan, maar ook naar dagen dat niks kapot kan tot aan dagen dat het niet meezit.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat ondanks alles in een stroomversnelling gaat en er veel afleiding is, de essentie nooit uit het oog is verloren. De weg wordt langer/moeilijker maar de aanhouder wint.

"Beef Met Mezelf" zal op 9 december beschikbaar zijn.
Het album is nu al te bestellen

Mohammed Eddahbi Agounad aka “Biggie van de wijk ”aka DIKKE heeft in 2021 twee EP’s gedropt. Hiermee toont hij zijn productiviteit aan en weet hij perfect wat hard werken inhoudt. Met zijn debuut-EP 130 Kilo (januari 2021), kwam hij op #1 binnen in de albumcharts en zorgde DIKKE voor een nieuwe wending in de BeNeLux-hiphopscene. Vanaf de release van 130 Kilo, kwam DIKKE in een stroomversnelling terecht. Zijn singles kregen airplay op verschillende radio’s in België en Nederland en werd hij geboekt op shows en festivals (Fire Is Gold, Pukkelpop, Woo Hah! etc...).

De honger naar meer muziek bleef duren en in het najaar van 2021 dropte hij ‘Nooduitgang’. Dit album stond in het teken van zijn passie voor muziek. Dat gaf hem zijn nooduitgang en daardoor kon hij zijn rug keren naar het “slechte” pad met focus op de toekomst. Op beide albums staan verschillende hits, waaronder gouden single “Zes In de Ochtend”, “Tabaka”, maar ook dé clubhit bij uitstek 'Paris Hilton' ft Freddie Konings (goud in België), 'XXL' ft Chardy en Freddie Konings en de single ‘Praat Money’ met één van de grootste artiesten uit Nederland, Josylvio. Nederland is hij sterk aan het veroveren en daar is hij absoluut geen onbekende meer. He’s rolling with the big names uit de Nederlandse scene. Hij heeft al verschillende studiosessies gehad met Hef, Kevin, Josylvio en Adje. Ook was hij al tweemaal te gast bij Rotjoch op het hip hop platform “101Barz”, werd hij al twee keer uitgenodigd bij de populaire YouTube show “Supergaande” en was hij al meermaals te gast bij radio FUN X. Door al deze mooie ontwikkelingen is hij niet meer weg te denken uit de hiphop scene in zowel België als Nederland.

Sinds de zomer van 2022 is er nieuwe activiteit met de singles “Laat Me FF” en clubtune “Gasolina”. Zijn laatste nieuwe single is “Beef Met Mezelf” naar de gelijknamige titel van zijn nieuw album.

SHOWS

  • 09-12 Release show Bitterzoet, Amsterdam
  • 10-12 Release show Trix, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over