Drie films van Disney en Pixar zullen in 2024 voor het eerst op het grote scherm te zien zijn doorheen het hele land: "Soul" uit 2020, " Turning Red" uit 2022 en "Luca" uit 2021. De films worden vertoond in de bioscoop in aanloop naar de nieuwe filmrelease van Disney en Pixar, "Inside Out 2", die vanaf deze zomer in de bioscoop te zien is.

Net als bij eerdere Pixarbioscoopervaringen wordt het publiek voorafgaand aan elke film getrakteerd op een korte animatiefilm van Pixar. "Soul" speelt vanaf 14 februari in de bioscoop en wordt voorafgegaan door SparkShort "Burrow". "Turning Red", die op 27 maart in première gaat, wordt voorafgegaan door SparkShort "Kitbull". "Luca", die 1 mei op het grote scherm verschijnt, bevat de klassieke Pixarshort "For the Birds".

Over "Soul"

In “Soul” maken we kennis met Joe Gardner, een muziekleraar op een middelbare school die de kans krijgt om in de beste jazzclub van de stad te spelen. Maar een kleine misstap brengt hem van de straten van New York City naar Het Grote Hiervoor - een fantastische plaats waar nieuwe zielen hun persoonlijkheden, eigenaardigheden en interesses krijgen voordat ze naar de aarde afreizen. Vastbesloten om terug te keren naar zijn leven, werkt Joe samen met '22' die de aantrekkingskracht van het menszijn en de daarbijhorende ervaringen nooit heeft begrepen. Terwijl Joe wanhopig probeert te laten zien wat er geweldig is aan het leven, ontdekt hij misschien wel de antwoorden op enkele van de belangrijkste vragen in het leven...

"Soul" is geregisseerd door de Oscarwinnende regisseur Pete Docter ("Inside Out", "Up") en mede geregisseerd door Kemp Powers ("Spider-Man: Across the Spider-Verse", "One Night in Miami" - genomineerd voor de Oscar® voor Beste Aangepast Scenario). De film is geproduceerd door OscarwinnaarDana Murray (Pixarshort "Lou"). " Soul" won de Oscar® voor Beste Animatiefilm en de Oscar® voor Beste Orginele Muziek (door Trent Reznor, Atticus Ross en Jon Batiste). De film won ook Golden Globes® voor Beste Animatiefilm en Beste Originele Score (Reznor, Ross, Batiste), en een GRAMMY® voor Beste Soundtrack voor Visuele Media (Reznor, Ross, Batiste).

In de short "Burrow" ontmoeten we een jong konijn dat de burcht van haar dromen gaat graven, al heeft ze geen idee van wat ze doet. In plaats van haar onkunde aan haar buren te onthullen, graaft ze zichzelf steeds dieper in de problemen. Nadat ze de bodem heeft bereikt, ontdekt ze dat je gerust om hulp mag vragen. " Burrow" is geregisseerd door Madeline Sharafian en geproduceerd door Mike Capbarat en maakt deel uit van het SparkShorts-programma van Pixar Animation Studios.

"Soul" is vanaf 14 februari te ontdekken in de bioscoop.

Over "Turning Red"

In " Turning Red" maken we kennis met Mei Lei, een zelfverzekerd meisje van 13 jaar dat heen en weer wordt geslingerd tussen het blijven van haar moeder’s brave dochter en de chaos van de puberteit. Haar overbeschermende moeder Ming laat haar dochter zelden alleen, een ongelukkige realiteit voor de tiener. En alsof het niet genoeg is dat haar interesses, vriendschappen en lichaam veranderen, verandert ze telkens ze zich iets te veel opwindt (en dat is zo ongeveer ALTIJD) in een enorme rode panda!

De film is geregisseerd door Academy Award®-winnaar Domee Shi (Pixar short "Bao") en geproduceerd door Lindsey Collins ("Finding Dory"). "Turning Red" werd genomineerd voor zowel de Oscar® voor Beste Animatiefilm, als voor de Golden Globe® voor beste geanimeerde film.

De Pixar Animation Studios SparkShort "Kitbull" gaat over een onwaarschijnlijke band die onstaat tussen twee dieren: een onafhankelijk zwerfkatje en een pitbull. Samen ervaren ze voor het eerst vriendschap. "Kitbull" is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn Hendrickson.

"Turning Red" is vanaf 27 maart te ontdekken in de bioscoop.

Over "Luca"

Te midden van een prachtige badplaats aan de Italiaanse Riviera volgen we in Pixars “Luca” een coming-of-age verhaal over een jongen die een onvergetelijke zomer beleeft vol gelato, pasta en eindeloze scootertochten. Luca deelt deze avonturen met zijn beste vriend Alberto, maar al het plezier wordt bedreigd door een diepgeworteld geheim: ze zijn zeemonsters uit een andere wereld, die net onder het wateroppervlak ligt.

"Luca" is geregisseerd door Enrico Casarosa ("La Luna") en geproduceerd door Andrea Warren ("Lava", "Cars 3"). De film werd genomineerd voor zowel de Oscar® voor Beste Animatiefilm als de Golden Globe® voor Beste Animatiefilm.

In Pixar Animation Studios' Academy Award®-winnende short "For the Birds" lachen kleine vogeltjes met een grote vogel die probeert bij hen te komen zitten op een telefoondraad. Geschreven en geregisseerd door Ralph Eggleston en geproduceerd door Karen Dufilho-Rosen. " For the Birds" speelde oorspronkelijk voor Disney en Pixar's "Monsters, Inc." in 2001.

"Luca" is vanaf 1 mei te ontdekken in de bioscoop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: