HEAR HEAR!, het nieuwe eendagsmuziekfestival op de festivalweide van Pukkelpop met o.a. Editors, Pixies, Liam Gallagher en Balthazar op de affiche, blikt terug op een erg geslaagde eerste editie.Met zo’n 15.000 festivalgangers was die eerste editie van HEAR HEAR!

een voltreffer op elk gebied. Licht, geluid, catering en vooral een geweldige line-up met o.a. Editors, Pixies, Liam Gallagher en Balthazar. Een beduidend ouder maar daarom niet minder enthousiast publiek liet het zich allemaal welgevallen en genoot zichtbaar van hun jeugdhelden of nieuwe ontdekkingen.

Wie het allemaal wat meer vanop een gezellige afstand wilde bekijken, kon terecht in de befaamde Beer Shack of in het Pukkelpop Café. Verkoeling en alles van veggie tot vegan was dan weer te vinden in Food Wood. Gezellig druk, maar nooit overvol. Props ook voor de aanwezige bezoekers, het festivalterrein lag er zelden zo proper bij. De bijna 2km aan guirlandes maakte er ook na zonsondergang een gezellig tafereel van.

HEAR HEAR! was HOT HOT!

Oftewel WAHrm WAHrm! Want ja, het was ook heet. Maar watervernevelaars zorgden voor de nodige Magic Mist op het festivalterrein en de drie grote open tenten boden welgekomen schaduw. Aan de dranktogen kreeg je 2 waters voor de prijs van 1. Op het festivalterrein werd gratis zonnecrème aangeboden en gratis water. Het Vlaamse Kruis kan mede daardoor terugkijken op een relatief rustige dag, ondanks de bij momenten loodzware hitte.

LOST & FOUND

Ook qua bereikbaarheid verliep alles vlot, behalve dan misschien voor die ene festivalganger die op onnavolgbare wijze zijn gsm kwijtspeelde in een gleuf van de houten vloer in de WAH WAH-tent. De terreinploeg deed snel het nodige.

Daarnaast ook even stressje voor een festivalganger die zijn paspoort verloor en morgen verre oorden moet opzoeken. De identiteitscrisis was van korte duur. Nadat presentator Luc Janssen de festivalgangers betrok in een grootscheepse zoekactie dook de identiteitskaart even snel weer op als hij was verdwenen.

VOLGEND JAAR?

Frederik Luyten, woordvoerder HEAR HEAR!: “We bekijken de komende weken of er volgend jaar een vervolg komt, aan het enthousiasme en de gelukzalige blikken van de festivalgangers zal het alvast niet liggen.

Ook de artiesten waren bijzonder enthousiast: "We kennen Pukkelpop erg goed en we spelen hier graag, dus HEAR HEAR! voelt tegelijk nieuw én heel vertrouwd," aldus Maarten Devoldere en Jinte Deprez van Balthazar die een fenomenale set speelden.

Timothy Showalter van Strand of Oaks vatte het als volgt samen: “Belgium has changed my life for the better.” Tranen van ontroering stroomden op het einde van de set over zijn wangen.

Liam Gallagher zong de grootste hits van Oasis en nam zijn neefje mee op het podium, Pixies waren memorabel en het slotakkoord is zometeen nog voor Tom Smith en zijn Editors.

Het perfecte einde voor een fantastische dag.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over