Primavera Sound Barcelona sluit een editie af die bol stond van muzikale triomfen en geeft de fakkel door aan Madrid. De editie van 2024 zal plaatsvinden van 30 mei tot 1 juni.

  • 253.000 festivalgangers waren aanwezig op de 21ste editie van het festival
  • Heel wat positieve reacties op het nieuwe podiumplan dat dit jaar nog beter werd uitgestippeld.
  • 317 concerten verspreid over 7 dagen, waarvan 3 dagen uitmaken van het hoofdfestival.
  • Primavera Pro was opnieuw het referentiepunt voor debat en netwerken voor de industrie met een deelname van meer dan 3.000 geaccrediteerde professionals uit 65 verschillende landen.

Primavera Sound Madrid maakt zich klaar en vindt plaats van 8 tot 11 juni.

Primavera Sound Barcelona 2023 is alles wat je ervan zou verwachten: na 21 edities zien we vele tradities terugkomen maar is er zeker ook nog plaats voor een paar verrassingen.

De voorspellingen zijn uitgekomen met Pet Shop Boys die het begrip performance sublimeerden op de openingsdag van woensdag, met New Orderdie afscheid nam van hun walk down memory lane met Love Will Tear Us Aparten met Le Tigre die generaties verenigde met een nog steeds zeer eigentijdse battle speech. Blur speelde voor het eerst in meer dan twintig jaar hun nummer Luminous.

Ghost zette een biechtstoel op het podium in het Parc del Fòrum om boete te doen voor de zonden van heavy metal, Caroline Polachek verscheen als geïmproviseerde achtergrondzangeres van Alex G en The Wedding Presentbracht een cover van Low ter nagedachtenis bandlid Mimi Parker. Kendrick Lamar en zijn neef Baby Keem verenigden zich op het podium en TikTok fenomeen PinkPantheress zette de weide aan het dansen. De lockdown-DJ Fred Again... overspoelde de het hoofdpodium met zijn beats. Absolute headliner Rosalia speelde een thuismatch en maakte haar status als wereldster meer dan waar.

PRIMAVERA SOUND MADRID 2023

Het fakkel wordt nu overgenomen door Primavera Sound Madrid, dat vanaf maandag 5 juni zijn eerste editie viert door deze eclectische en genderevenwichtige line-up te verplaatsen naar verschillende locaties in de stad en naar de Ciudad del Rock in Arganda del Rey.

Benieuwd hoe de site er zal uitzien? Een sneak peak vind je alvast hier

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over