De twee Sportpaleis-concerten van Niels Destadsbader op 31 oktober en 1 november zijn helemaal uitverkocht, maar er is wél nog plaats... óp het podium. Niels deed enkele weken geleden in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow een duidelijke oproep: hij zoekt samen met MNM een artiest(e) of band die zijn debuutoptreden met hem wil delen. Een maand lang kon jong, muzikaal talent zich inschrijven via mnm.be om het voorprogramma van Niels Destadsbader te worden.

De jury (met onder andere Niels Destadsbader én Miguel Wiels) ging door alle inzendingen en selecteerden vier kanshebbers. De finalisten werden vanochtend voorgesteld in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Op dinsdag 2 en woensdag 3 oktober nemen ze het tegen elkaar op in de halve finales. Dan battlen telkens twee kandidaten tegen elkaar. De luisteraar kan de hele dag stemmen en in Planeet De Cock wordt de winnaar van elke halve finale bekendgemaakt.

Op donderdag 4 oktober spelen de twee halve finalisten de beslissende finale. Niels Destadsbader en Miguel Wiels kiezen dan dé winnaar. De uitverkorene mag spelen in het voorprogramma van Niels op 31 oktober en 1 november in het Sportpaleis.

De finalisten

  • BLND!N is een nieuw topduo dat Nederlandstalige muziek brengt die je best onder de noemer “hippop” kan plaatsen. Rapper Jarno en zanger Thibaut brengen met veel enthousiasme hun muziek en zorgen voor een energieke sfeer op het podium.
  • MAF is een gekke bende van zeven muzikanten die een breed publiek willen aanspreken met hun pop-, rock-, dance- en junkcovers. Ze spelen voornamelijk op feestjes en hebben heel veel zin in dit avontuur.
  • EMMS aka Emma De Quick greep nét naast de winst in La Voice Belgique. Sindsdien stopte ze niet met op een podium te staan. Ze stond al eerder voor de MNM-wall in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow en werkt momenteel aan eigen muziek. De muziek die ze schrijft is poppy, mysterieus en dansbaar.
  • METEJOOR aka Joris Van Rossem lanceerde vorig jaar een eerste eigen single: "Ik hou van jou". Metejoor staat voor "met de Joris". In het dagelijks leven is hij leraar Lichamelijke Opvoeding en leerlingbegeleider op de sport- en handelsschool van Turnhout. Zijn grootste passie is wel degelijk muziek. Hij schrijft zelf zijn Nederlandstalige nummers en teksten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: