Rockamadour is een oase op Dour Festival waar je de meest toegewijde festivalgangers kan terugvinden, op zoek naar een intieme stage waar de jonge garde van de elektronische muziek, de beste Belgische en internationale crews van over de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten.

EURODANCE, TRADITIONELE KLANKEN UIT HET MIDDEN-OOSTEN & CONTEMPORARY PIANO

Medeoprichter van het SWANA Middle of Nowhere collectief, geboren in Saoedi-Arabië, opgegroeid in Japan en nu gevestigd in Londen: Nooriyah is een bruggenbouwer tussen muzikale werelden. Na haar veelgeprezen Boiler Room en producties voor BBC 4 neemt ze ons mee op een wereldtournee.

Tussen eurodance, rave en pop dompelt het duo SoFTT de Rockamadour onder in een Miami Clubsfeer. In dezelfde geest nodigt Emyl Farmer je uit aan boord van zijn "tracteuf" (zeg maar feest-tractor) om het veld van techno en trance om te ploegen, terwijl Hugo Freegow zijn kenmerkende selectie uitrolt waar alleen hij het recept van kent.

Na de doortocht van Aphex Twin vorig jaar biedt Dour Festival een herziene versie van het werk van de IDM-meester op piano - gespeeld door de virtuoze Dorian Dumont.

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF

Rockamadour nodigt opnieuw de populairste collectieven uit België en daarbuiten uit.

Van Barcelona tot Dour, twee Catalaanse collectieven zullen dit jaar optreden op Rockamadour. Queer collectief MARICAS zal het podium betreden om ons onder te dompelen in een mix van 90s rave, house en breaks, terwijl Jokkoo Collective (B4MBA, BABA SY, MBODJ, MOOKIE, OPOKU en TNTC) een niet te missen Afrikaanse en diasporische experimentele clubsessie zal brengen.

De nieuwe generatie van Call of Dirty nodigt Dirty angelz, Hard Being Hot (NMSS, Emilija, Stanislawa, Vera Moro) en Stella Kuit om ons mee te nemen op een collectief avontuur tegen een achtergrond van latincore en hyperpop.

iced lattina, een nieuw gezicht in de Brusselse scene, brengt haar vrienden Donia, King Kami en VINESSETT mee voor een danssessie die trap, kuduro en jersey club combineert, terwijl Tropical DJipsies aka 3AFIFA, CHEL, DIDI en RAQL de kracht van Boombastik vrouwen vieren

De band tussen Dour Festival en het Oegandese festival NyegeNyege is dit jaar nog sterker, dus als de burgemeester van Dour dit leest, willen we graag het idee opperen van een stedenband met de stad Jinja. Nyege Nyege keert terug met de experimentele elektronica van Khx05, de footwork-soca-disco mix van Sisso & Maiko en de punk van Suzi Analogue.

Geen twijfel mogelijk: Gadji FC (Baby Sonja, Lili Camara en Dj Gaga) zullen scoren met hun hyperpop en reggaeton. Slagwerkverkent alle vormen van experimentele clubmuziek met performances van Angelita, Otis en Willem Feltzer.

Omdat de thermostaat voor hen nooit hoog genoeg is, zal WarmerPeople, vertegenwoordigd door Leo Pol en Nathan Colinet, het kwik de hoogte in jagen om het festival af te sluiten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over