Het grootste gratis roots –en bluesfestival van Nederland gaat met Pinksteren weer van start in het centrum van Raalte. Een voorproefje wordt traditioneel gegeven tijdens de PREparty van het festival.

Die gaat op zondag 31 maart weer plaatsvinden in en om Taveerne Tivoli in Raalte. Op het programma staan als vanouds de vaste Ribs & Blues items. Voorzitter Ton Groot Beumer presenteert het laatste nieuws van het evenement en zal ook bekend maken welke jongen of meisje 3 dagen lang als Sheriff van Ribs & Blues 2019 een bevoorrechte status krijgt. Uiteraard zal de muziek niet ontbreken.

Als het weer het toelaat wordt het podium opgesteld in de tuin van Tivoli en kunnen de bezoekers onder een lentezonnetje genieten van een biertje, barbecue en natuurlijk blues, die komt van de Dynamite Blues Band!

Dynamite Blues Band – winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 – staat voor een explosieve cocktail van Blues, Rhythm & Blues, swing en rock’n’roll; rauw, verfrissend en opwindend tegelijk! Opgericht in februari 2013 en voortgekomen uit de succesvolle bluesformatie “Big Blind”.

In 2014 nam de band haar debuutalbum “Shakedown & Boogie” op in de Amsterdamse IJland-studio met lovende recensies in de relevante muziekbladen tot gevolg. Een nieuw hoofdstuk volgt in 2016 met het tweede studio-album “Kill Me With Your Love.”

Naast de eigen optredens in het clubcircuit en festivals door heel het land, speelde de band in de afgelopen jaren ook supports voor (o.a.) The Hoax, Guy Forsyth, The Fabulous Thunderbirds, T99, DVL en The Paladins.

In 2018 won de band de “Dutch Blues Challenge” en mag daardoor Nederland vertegenwoordigen tijdens de “International Blues Challenge” in Memphis (USA) en op De Azoren voor de “European Blues Challenge”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ribs & Blues
Datum: 
Zondag 31 maart 2019
Locatie: 
Taveerne Tivoli, Raalte

Reservatie:

Meer over