Eddy de Pretto heeft de tijd genomen om te werken aan zijn nieuwe album, dat ambitieus is en de grens overschrijdt tussen populaire en doordachte melodieën. Het album klinkt vernieuwend. Hij produceerde de muziek met Charlie Trimbur, zijn tourpartner, en Tanguy Destable.

Voor het eerst onthult Eddy verhalen over zichzelf, die hoewel ze alleen van hem zijn, weerklank vinden bij ieder van ons. Hij brengt met zijn muziek een hulde aan zijn ‘prachtige Freaks’. Het woord "bâtard" wordt niet langer als een belediging gebruikt, maar als een kracht en een kwaliteit: "We zijn allemaal iemands raar persoon".

Eddy droomt met dit album van een meer solidaire wereld, opstand tegen politiegeweld en maakt zich zorgen om de toestand van onze planeet, waarvan we de seizoenen niet meer herkennen (Neige en août). Van het refrein van Parfaitement tot dat van van A quoi bon herontdekken we zijn stem, krachtig en ontplooid. De artiest vertelt ons wat hem heeft gesmeed, te beginnen met de drie jaren waarin hij hits van Nina Simone, Edith Piaf, Charles Aznavour en Rihanna zong aan de Seine.

Zijn eerste album, Cure, was een groot succes: 300.000 verkochte exemplaren, vier nominaties voor Victoires de la musique (Franstalige equivalent voor de Grammy Awards) en twee jaar ononderbroken concerteren.

Tracklist
1. Bateaux-Mouches
2. Parfaitement
3. Val de Larmes
4. Freaks
5. Désolé Caroline
6. Créteil Soleil
7. Nu
8. Rose Tati
9. Neige en aout
10. A quoi bon
11. La Fronde
12. QQN
13. Si seulement
14. La Zone
15. Tout vivre

Listen here

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over