Het leven van Edith Piaf is genoegzaam bekend. Hoe dramatisch dit leven ook was, enkel hierover een stuk maken zou ons in herhaling doen vallen. Anders wordt het wanneer we dit leven door de bril van haar vermeende halfzus Simone Berteaut bekijken. Zij heeft heel de opgang van Piaf van nabij meegemaakt, vanaf de straat tot de grote podia. Zij was de getuige van het leven van Piaf. Maar wat betekende het voor haar om in de schaduw van een icoon te leven ? Dagdagelijks haar grillen te moeten ondergaan ? Zowel emotioneel als financieel afhankelijk van haar te zijn ? En dit alles in de zelf opgebouwde overtuiging dat met een beetje geluk zij in de plaats van Piaf had kunnen staan. Een leven waarin haat en liefde zeer dicht bij mekaar liggen en waarin de leugen een cruciale rol speelt om hun speciale relatie in stand te houden. Het verhaal van hun relatie is meer dan alleen maar het verhaal van man naar man, van chanson naar chanson. Het is het verhaal van de eeuwige zoektocht naar liefde.

'Edith en Simone' brengt dit verhaal op een unieke manier. De muziek van Piaf, live gebracht, is de leidraad in dit stuk. Met Ann van den Broeck in de rol van Edith Piaf en Chris Bus als Simone werd gekozen voor een stijlvolle vertolking van de hoofdrollen.

Carry Goossens, Geert Hunaerts en Gunther Reniers tekenen voor de rollen van Louis Leplée, Marcel Cerdan en Charles Aznavour. Eén voor één 'grote heren' die een belangrijke invloed hebben gehad op het levensverloop van Edith Piaf. Met deze unieke cast tekenen we ook op de scène voor de nodige grandeur.

Tickets voor de voorstellingen in de Zuiderkroon zijn nu beschikbaar.

'EDITH & SIMONE'
Voorstellingen vanaf woensdag 13 september 2006 (première) om 20u15 in de ZUIDERKROON te Antwerpen,
Info en tickets via www.sherpa.be of telefonisch op het nummer 070 25 20 20.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: