Goele Bormans

"Versieren met vieren" in het Echt Antwaarps Teater

Elk jaar versieren Sylvie en Tom een week voor Kerstmis de kerstboom met Bob en Chris. Ook Kerstmis wordt elk jaar samen gevierd. Deze "versieren met vieren"-dag hebben ze groot nieuws. Bob en Chris gaan trouwen en Sylvie en Tom mogen de getuigen zijn. Ze zijn met z'n allen in de wolken en klinken daar dubbel en dik op.

Een jaar later hebben Sylvie en Tom de boom alleen versierd. Bob en Chris zijn namelijk twee uur te laat en dat is niet van hun gewoonte. Sylvie is direct in paniek en vreest het ergste. Na een tijd gaat de telefoon, het is Bob. Hij waarschuwt hen dat Chris alleen onderweg is. Ze heeft hem juist verteld dat ze hem verlaat voor haar tandarts Erasmo. Eerst doet Chris of er niets aan de hand is en verzint van alle smoesjes om uit te leggen waarom Bob er niet bij is. Maar het lukt Tom en Sylvie niet om te zwijgen. Sylvie is razend op Chris dat ze haar beste vriend bedrogen heeft en kiest partij. Maar Tom wilt niet kiezen omdat hij hen beide als goede vrienden beschouwd.

We springen een jaar verder in de tijd. Maar deze keer niet naar "versieren met vieren"-avond maar naar Kerstmis. "Versieren met vieren" is afgeschaft omdat Sylvie en Tom niet wilde kiezen tussen Bob en Chris. Sylvie heeft hen beide uitgenodigd met hun nieuwe partner. Het plot verklappen we nog niet, maar we kunnen je al wel verzekeren dat dit hilarische situaties bezorgde!

De zaal van het Echt Antwaarps Teater was mooi versierd met kerstverlichting. Zelfs met het doek dicht zat je al helemaal in de gezellige kerstsfeer. Iedereen wachtte vol ongeduld op de start van het kerstblijspel. Als het doek opengaat zien we een prachtig decor; een warme huiskamer volop in kerstsfeer! Ruud De Ridder schreef ook dit jaar weer een geweldig kerstblijspel dat heel de zaal dikwijls aan het lachen bracht. "Versieren met vieren" is ideaal om naar te gaan kijken in deze koude winterdagen. Je warmt vanzelf op! Ook de cast heeft een goede prestatie neergezet. Tom en Sylvie werden gespeeld door Ruud De Ridder en zijn vrouw Nicole Laurent. De andere rollen werden verdeeld onder Ann Van Mechelen, Brik van Dyck, Nick Delafontaine en Ludo De Wit.

Je kan het stuk nog gaan bewonderen tot en met 31 januari 2016!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: