Nieuw op deze 26e editie: Le Terril, een kunstzone in het hart van het Dour Festival, die op woensdag haar deuren voor de kampeerders opent!

Enkele maanden geleden, lanceerden we een oproep om Le Terril - een nieuwe ruimte die we sinds dit jaar inrichten - te bezetten. We kregen ongeveer 120 ambitieuze, originele en geschifte projecten binnen, die onze verwachtingen ruimschoots ovetroffen. Nogmaals een bewijs dat Dour Festival een unieke beleving is voor festivalgangers, en dat zij échte belangrijke spelers zijn op het evenement.

De acht geselecteerde projecten

Het Albalianza-collectief zal de nieuwe ruimte op woensdagavond inhuldigen, dankzij hun unieke soundsystem, waarbij ze verschillende invloeden met elkaar mengen, van dub tot experimentele elektronica. De andere dagen nodigen we jullie uit een dag door te brengen, gevuld met auditieve ervaringen rond de 4 elementen: water, vuur, lucht en aarde, te chillen op een gigantisch terras met een thee- en kapsalon; urban cultuur te (her-)ontdekken met een dag rond de hiphop-kunst; en tenslotte een nacht gevuld met geluid en licht door te brengen rond de stad Caen.

Le Terril wordt geen "traditioneel" podium op Dour Festival, het is een creatieve ruimte waar de festivalganger zich thuis voelt, waar hij actief deelnemer wordt aan het evenement, in het hart van de grond die de regio zo groot maakte.

Le Terril zal open zijn vanaf woensdagavond 18u voor de kampeerdes: een mooie eerste gelegenheid om samen te feesten. Van donderdag tot zaterdag, zal de zone open zijn tussen 15u en 3u.

Meer info: www.dourfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dour 2014
Datum: 
17, 18, 19 en 20 juli 2014
Locatie: 
Dour

Reservatie:

Meer over