Het Antwerpse party-concept Rampage kan vandaag uitpakken met een unicum. Dit jaar verkoopt Rampage niet één, maar 2 Sportpaleizen uit en zo vestigen ze in Antwerpen meteen een wereldrecord. Rampage is vanaf nu officieel het grootste indoor Drum & Bass en Dubstep festival ter wereld. Naar schatting 30.000 bezoekers uit meer dan 50 verschillende landen zullen op 2 en 3 maart afzakken naar het Sportpaleis, tegenover 16.000 tijdens de vorige editie. Het is de eerste keer dat de organisatie een weekendformule aanbiedt, met succes zo blijkt.

Drum & Bass en Dubstep liefhebbers hebben 2 en 3 maart 2018 met stip genoteerd in hun agenda. Sommige fans zakken af naar het Sportpaleis voor klinkende namen als Chase & Status, Pendulum of Andy C. Maar op de affiche zijn vooral artiesten te vinden die zowat elke (underground) subcategorie van beide genres vertegenwoordigen. Dat was, en is nog steeds, de bestaansreden van het festival.

“We willen de underground bass culture naar de massa brengen”, aldus oprichter Hans ‘Murdock’ Machiels. “Door hoog in te zetten op geluid en licht en een loyale en stevige fanbasis bijen te brengen zijn we er met Rampage in geslaagd om de Belgische en internationale basscultuur met een onvergelijkbare energie te injecteren.”

Het epicentrum van Drum & Bass, bezoekers komen van Australië tot China of Brazilië

Het parcours dat Rampage de voorbije jaren heeft afgelegd, is ronduit indrukwekkend te noemen. In minder dan een decennium trok Rampage van een avondvullend programma in muziekcentrum Trix naar een tweedaags festival in het Sportpaleis. 30.000 mensen met meer dan 50 verschillende nationaliteiten naar Antwerpen lokken, is een spectaculaire prestatie die niet te onderschatten valt. Rampage kan in zijn genre, op internationaal vlak, even invloedrijk genoemd worden als Tomorrowland. Twee derde van de bezoekers tijdens deze 9e editie zal van buitenlandse afkomst zijn.

Het grootste Drum & Bass en Dubstep festival ter wereld wil dit jaar ook uitpakken met degrootste lichtshow die er ooit te zien was in het Sportpaleis. Het gehele plafond van de zaal komt vol te hangen met videoschermen. Daarvoor is zo veel stroom nodig dat voor de tweede keer in de geschiedenis van het Sportpaleis er extra stroomgeneratoren ingezet moeten worden.

Bekijk hier de aftermovie van de vorige editie in een uitverkocht Sportpaleis:

Rampage 2017 by (c)AOOA.TV

PRAKTISCHE INFO
De tickets zijn sinds dinsdagavond 27 februari volledig uitverkocht. Rampage vindt plaats op 2 en 3 maart 2018 in het Sportpaleis. Volledige line-up en andere informatie via www.rampage.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: