PSE-Belgium pakt uit met een primeur voor een Belgisch artiest: bezoekers van het megaconcert Natalia meets The Pointer Sisters zullen bij het buitengaan meteen de cd kunnen kopen van het meegemaakte concert. Met een beetje geluk horen ze zichzelf op het schijfje meezingen...

PSE-Belgium zorgt in samenwerking met Sony BMG voor een unicum op het vlak van de concertbeleving in dit land: nooit eerder gebeurde het dat bezoekers meteen de cd konden meenemen van het concert dat ze in een megaconcertzaal bijwoonden. De bezoekers gaan dus niet met een opname uit een studio of een repetitieruimte naar huis, maar met wat gerust een “officiële bootleg” genoemd mag worden: een unieke live-cd waarop eventuele schoonheids-foutjes niet weggehaald zullen zijn.
Het concert “Natalia meets The Pointer Sisters” zal elke avond worden opgenomen, meteen op cd worden gebrand en te koop worden aangeboden. Het “Mobile Sound Recording”-bedrijf Live is Life uit Betekom (Leuven) zet daarvoor 8 medewerkers en de nodige opname-apparatuur in (Live2 audiowagen met digitale set-up, 96 input channels, cablage, splitters, ambi mics) voor de mastermix alsook een complete copybank die de mogelijkheid biedt om na de show 1.000 cd’s per halfuur te dupliceren. Voor de mixage tekent Patrick Demoustier, die voor PSE-Belgium ook al instond voor de live-mixage van de Night of the Proms.
Per concert – inmiddels zijn het er al negen, van vrijdag 6 t/m dinsdag 17 januari – worden telkens nieuwe opnames gemaakt. Het publiek krijgt dus een heel bijzondere cd aangeboden, omdat hij de mooiste momenten zal bevatten van het concert waar ze zelf aan deelnamen.
Omdat uiteraard niet het volledige concert op 1 cd kan, wordt uit de vele songs een selectie gemaakt die representatief zal zijn voor de gehele show. De cd zal een speelduur hebben van ca. 70 minuten en kan dus avond na avond een andere combinatie van liedjes bevatten. Om praktische redenen start de productie ervan al van vóór de bisnummers worden gezongen.
Dit buitengewone collector’s item zal na afloop van het concert verkrijgbaar zijn in de toegangsfoyer en ook door rondlopende verkopers worden aangeboden. Met een voucher-systeem kan men de cd al bestellen vóór aanvang van de show en tijdens de pauze. De cd komt niet in de handel.
Voor het publiek wordt het misschien eventjes aanschuiven om een exemplaar op de kop te kunnen tikken, maar PSE-Belgium garandeert dat het wachten beloond zal worden met een cd die een schitterend aandenken zal zijn aan een memorabel concert.
Natalia meets The Pointer Sisters, persoonlijke live-cd van het meegemaakte concert. Negen avonden lang een unieke opname. Dit collector’s item is tegen 25,00 EUR verkrijgbaar in het Sportpaleis. Nabestellen is – slechts tot 31 januari – mogelijk via www.teleticketservice.com, Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit NL: 0900-45.000.45), info@teleticketservice.com of met de bestelbon uit het programmablaadje (prijs exclusief verzendingskosten).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: