Vandaag brengt EMMA BALE haar eerste Nederlandstalige single uit onder Warner Music. ‘kompas’ is het begin van een nieuw hoofdstuk, één waarin Emma het kloppende hart is en het creatieve brein achter elk aspect van het proces. Van het schrijven, opnemen, producen tot de artistieke visie. De track werd geproducet in samenwerking met Willem Ardui (Blackwave, Tourist LEMC) - met Victor Defoort (Roméo Elvis, Milow) op bas en Jo Hermans (Daan, dEUS) op trompet – en gemixt door Tobie Speleman (The Killers, Brihang, Blackwave).

Over kompas

EMMA BALE zette in het verleden vaak bepaalde mensen op een piëdestal omdat ze lang niet in zichzelf geloofde en haar eigen intuïtie en smaak niet vertrouwde. Ze liet zich leiden door de mening van anderen en verloor op die manier haar essentie. Hoewel Emma nu sterker dan ooit in haar schoenen staat, vertelt ‘kompas’ over dat proces met ups & downs.

In het refrein geeft Emma toe dat het ’s nachts wanneer je alleen bent, gemakkelijker is om oude gedachten en twijfels binnen te laten, ‘kom pas als het donker is’.

‘‘kompas’ is een diep persoonlijke track, maar toch universeel herkenbaar. De zoektocht naar zelfvertrouwen en een eigen mening is een reis die we allemaal doormaken, ongeacht onze levenssituatie - in liefdesrelaties, familiebanden, op het werk of waar dan ook. Het is een lied dat ons herinnert aan de kracht van onze eigen stem en ons aanmoedigt om ons eigen pad te volgen, ongeacht de duisternis die je soms onderweg tegenkomt.’ zegt Emma.

Over EMMA BALE

In 2014 leert België EMMA BALE (Balemans) kennen in The Voice Kids. Ze bestormt de hitlijsten met songs als Run, Fortune Cookie en Cut Loose, wordt de jongste MIA-winnares (Best solo vrouw) in 2017, haalt miljoenen streams en betovert het publiek van Werchter en Pukkelpop. In 2021 is het tijd voor haar langverwachte debuutplaat ‘Retrospect’, een album in de schemerzone van pop, R&B en elektronica. Ook haar passage in Liefde Voor Muziek is een voltreffer met Amour Fou, een Franstalige cover van Tourist LeMC. Anno 2023 is Emma een doorgewinterde artiest met een duidelijke visie die zichzelf een cruciale vraag stelt: ‘Wat vind ik eigenlijk leuk?’. Haar zelfvertrouwen is gegroeid en ze volgt nu blindelings haar eigen oordeel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over