Als het aan ENGIE PARKIES ligt wordt het een zwoele pracht zomer. De organisatie achter de wekelijkse zomerconcerten, die doorgaan in 14 Vlaamse steden en gemeenten, lost vandaag opnieuw een aantal artiesten uit het programma voor de komende zomer.

9x Raymond van het Groenewoud op ENGIE PARKIES!

Vorige week raakte al bekend dat Raymond van het Groenewoud maar liefst 9x het podium van ENGIE PARKIES zal bestijgen en kondigde vzw Divers aan wekelijks een aantal namen vrij te geven.

10x Lady Linn & her Magnificent Seven

Lady Linn presenteert op ENGIE PARKIES samen met haar Magnificent Seven ‘Keep It A Secret’. Voor haar vierde album vond ze inspiratie in haar persoonlijke leven. Zo is ze pas moeder geworden. Vanuit een elektronische studio vertrokken vele nummers vanuit een strakke beat. Ook haar voorliefde voor housemuziek en dance speelde mee in deze nieuwe aanpak. Toch blijft haar geluid warm, Dat gaat van levendig uptempo tot intimistisch zonder daarbij haar oorspronkelijke jazzy popgeluid uit het oog te verliezen. Mooi zo.

7x Cleymans & Van Geel

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel. Acteur, tv-presentator, koning, keizer, admiraal, ze zijn het allemaal. In de eerste plaats zijn Cleymans & Van Geel vooral twee boezemvrienden die samen hun liefde voor muziek niet kunnen en willen wegsteken. Op het podium mondt dat uit in fraai coverwerk van Vlaamse en Nederlandse klassiekers. Het duo verzorgt daarbij op meer dan één manier de show. Wie vooral komt voor sfeer en ambiance is hier dus helemaal aan het juiste adres.

7x Gene Thomas

Gene Thomas, jullie ook wel gekend van het groepje X-Session opgericht in 1995 waarmee hij samen met Gina Blondeel hits scoorde als ‘Say Yeah’ , ‘On and On’ en ‘Hot shot’ . Na 7 jaar kwam er een einde aan X-Session en werd het een tijdje stil rond Gene Thomas. In 2003 begon hij aan een solocarrière waarbij hij resoluut voor het Nederlands koos. ‘Voor haar’ was zijn eerste single en dat werd meteen een dikke hit! Gene Thomas brengt deze zomer op ENGIE PARKIES naast zijn grootste eigen hits ook een hele boel covers, dat is een feestje verzekerd!

Nog 10 acts te gaan!

Maar liefst 14 verschillende bands en artiesten maken dit jaar hun aantreden op ENGIE PARKIES. Met deze eerste 4 namen maakt ENGIE PARKIES alvast een goede start. Maar er volgt dus nog veel meer. Op engieparkies.be kan je ontdekken welke artiest je waar en wanneer aan het werk kan zien. De komende weken zal het programma op de site en facebookpagina’s telkens bijgewerkt worden. Vanaf 16 juni, na de showcase van ENGIE PARKIES 2016, zal het programma volledig zijn.

ENGIE PARKIES is…

een initiatief van vzw Divers. Dankzij de samenwerking met de deelnemende steden en gemeenten, het bedrijfsleven de mediawereld en een pak artiesten kan u ieder jaar gratis genieten van ENGIE PARKIES! Per seizoen verwelkomen we tijdens +/- 100 concerten meer dan 350.000 bezoekers in België!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: