Goele Bormans

Iedereen kent wel de alom bekende aapjes van “horen, zien en zwijgen”. De vrienden Danny, Alex en Ben hebben hier wel iets van weg. Ze zijn al beste maten van in de lagere school en delen alles met elkaar. Danny (Marc Verbruggen) is doof, Alex (Dieter Troubleyn) is blind en Ben (Frank De Kaey) is stom. Maar samen slagen ze erin toch met elkaar te communiceren. Graag zouden ze eens een normale date hebben met een vrouw in plaats van telkens naar de dames van plezier te gaan. Ze denken dat het door hun handicap ietsje moeilijker verloopt, dus besluiten ze die te verbergen. Alex richt een datingsite op waaruit hij drie dames selecteert. Alle drie de mannen krijgen met elke vrouw een date en dan mogen de vrouwen beslissen met wie ze verder willen.

Leah (Daisy Thys) is een schoenverkoopster die op zoek is naar de man van haar drie kinderen. Julie (Linda De Ridder) zoekt eerder iemand die ze aan haar ondervragingstechnieken kan onderwerpen, een goede oefening voor haar job als politieagente. Angelina (Maaike Boerdam) is een knappe verpleegster die wonderwel nog maagd is. Op een originele manier weten de mannen hun handicap tijdens de dates te verbergen. Het vergt veel samenwerking, maar ze zijn nu eenmaal volledig op elkaar ingespeeld. Wil je weten hoe ze dit voor elkaar krijgen? Of de mannen erin slagen eindelijk een vriendin te bemachtigen? En als dat lukt wie er voor wie kiest? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in het EWT-Theater in Deurne.

De Bonobo’s werd geschreven door Laurent Baffie. De titel is te danken aan het feit dat Bonobo’s verzot zijn op seks, wat van deze drie heren ook wel kan gezegd worden. Frank De Kaey vertaalde het stuk en de regie werd door Jeroen Maes in handen genomen. Het verhaal heeft alles om er een heerlijke komedie van te maken, maar het is altijd af te wachten wat de regisseur en de acteurs ermee doen. Wel het EWT-Theater in Deurne maakte er een echt pareltje van. Ze zorgen ervoor dat je moet lachen van het begin tot het einde en dat is wel het belangrijkste bij een komedie. Ook al leiden de mannen de vrouwen een beetje om de tuin, ze slagen er toch in wat medelijden op te wekken. Dus ook aan de gevoelige snaar werd even gedacht. Wat ook wel belangrijk detail is om te weten, is dat Frank voor deze rol speciaal gebarentaal geleerd heeft. De gebaren die je dus ziet zijn echt en niet zomaar wat gebaren. Kortom een prachtige prestatie van de gehele cast en de regisseur!

Het stuk speelt zich af in de drie woonkamers van de heren en in de woonkamer van Julie. Dat wil zeggen dat er drie keer gewisseld moet worden om vier decors te creëren. Niet simpel omdat op een vlugge manier te doen en met dezelfde meubels en muren toch totaal iets anders te maken. Maar ook dit werd tot een goed einde gebracht. Door met andere kleuren te werken per woonkamer, een overtrek over de zetel, andere beeldjes of kunstwerkjes wordt dezelfde ruimte plots helemaal anders. En dit terwijl we helemaal niet lang moesten wachten. Dus ook hier verdienen cast en crew een dikke pluim voor.

Kortom het laatste stuk van dit speelseizoen is een klepper van formaat! Een mooie afsluiter voor het EWT-Theater, maar niet getreurd, volgend speelseizoen zijn ze er weer met tal van leuke stukken. Wie nog wil gaan lachen met de Bonobo’s kan nog tot en met 25 juni een kijkje gaan nemen. Wij kunnen het u zeker aanraden!

Meer info en tickets kan je vinden op www.ewt.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: