Sinds hun eerste plaats op Court Circuit - de Waalse tegenhanger van Soundtrack of Humo's Rock Rally - en de daarop volgende tour die hen o.a. op topfestivals als Les Nuits Botanique en Dour Festival bracht, is Eosine indie darling van Franstalig België. Over hun optreden op Dour schreef Humo (****): “Het concert van Eosine op Dour was een passioneel mission statement, en ging van shoegazey pop over in iets wat even nijdig als schoon was. Het samenspel tussen frontvrouw Elena Lacroix – die met elk nummer een jaartje ouder leek te worden – en haar drie gezellen knetterde zo hard als ons kippenvel halverwege en de circle pit op het einde.”

Het was in die periode dat wij deze bende jonge Luikenaars opmerkten: een dreamy, Ride-achtige shoegaze sound, rake melodieën, een snuif pathos en aan de mic de enigmatische Elena Lacroix, 22 jaar. We moesten, naast Ride, denken aan Lush, aan My Bloody Valentine, aan Nothing, maar ook aan Within Temptation of Brutus.

Eosine toerde eind vorig jaar met labelgenoten The Haunted Youth in Frankrijk en met DIRK. in eigen land. Ook in Nederland zijn ze geen onbekenden meer na passages op o.a. Left Of The Dial in Rotterdam. Volgende week zondag (19 mei) zijn ze te zien op 'Ik Zie U Graag' in Mezz (Breda).

'Progeria' is een fascinerende song, bezwerend, passioneel, een vleugje prog zelfs, en dan die gewéldige gitaarclimax. Tekstueel trekt Elena een parallel tussen de aandoening met die naam en hoe je als jongvolwassene moedige beslissingen moet durven te nemen om zo jezelf te ontdekken.

Het is de eerste single die Eosine bij Mayway Records releaset en een eerste staaltje van hun groot potentieel.
Nieuwe singles en een EP volgen later dit jaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over