IJslandse EBM-band speelt op extreme muziekfestivals Bloodshed Fest en Baroeg Open Air

De IJslandse band Hatari speelt in het weekend van 13 en 14 september voor het eerst sinds hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in Nederland. Op de vrijdag van dit weekend geeft de band een optreden op Bloodshed Fest in Eindhoven; de dag daarna staan ze bij Baroeg Open Air in Rotterdam op het podium. Waar de Nederlander Duncan Laurence met de winst naar huis ging, eindigde Hatari verrassend in de top tien van het Songfestival. Tickets zijn verkrijgbaar via de websites van de festivals.

Het komt niet vaak voor dat een Songfestivalfinalist daarna op een extreem muziekfestival staat. Toch is de combinatie een hele logische, zo vindt Leon van Rijnsbergen, directeur en hoofdprogrammeur van Baroeg Open Air: “Ons festival richt zich op een heleboel verschillende harde en alternatieve genres, zoals metal, gothic, hardcore, punk, rock (’n roll), EBM, industrial en breakcore. Deze act past daar perfect tussen.” Ook programmeur Luc Favié van Bloodshed Fest sluit zich hierbij aan: “Dit pas perfect binnen het Bloodshed-plaatje, wij snijden elke vorm van extreme muziek aan. Hatari weet met hun punk, electro en techno met antikapitalistische elementen mensen te prikkelen en te triggeren. Dat is precies waar Bloodshed Fest voor staat.”

Hatari rekent onder andere Theresa May, Ian Curtis (Joy Division), Die Antwoord, Noam Chomsky en Naomi Klein tot hun (politieke) inspiratiebronnen. In aanloop naar het Eurovisie Songfestival kreeg de controversiële band uit IJsland al veel aandacht: zowel hun BDSM-outfits, hun antikapitalistische elektropunk en politieke statements maakte ze een vreemde eend in de bijt. In januari speelde Hatari al eens in Nederland, toen ze optraden tijdens Eurosonic in Groningen.

Ticketinfo
Kaarten voor de festivals zijn verkrijgbaar via www.baroegopenair.nl en www.bloodshedfest.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: