RTBF kondigde zonet aan dat de Belgische artiest Mustii ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival volgend jaar in Malmö (Zweden). De 32-jarige Mustii (artiestennaam van Thomas Mustin) uit Brussel bracht al twee succesvolle albums uit, is naast singer-songwriter ook acteur, en neemt nu een volgende stap in zijn carrière.

Wie is Mustii?

Thomas Mustin is een schrijver, componist, zanger en acteur. Al snel na zijn studies vertolkte Thomas rollen in theater, in reeksen en films (onder andere de RTBF-reeks La trêve, intussen ook wereldwijd te zien op Netflix). In 2017 vertolkte hij een hoofdrol in de Franse film Je voulais juste rentrer chez moi. In 2019 speelde hij Hamlet in het theater, geregisseerd door Emmanuel Dekoninck, en won Thomas de Magritte prijs voor ‘Beste jonge mannelijk talent’.

Thomas timmerde intussen aan zijn zangcarrière onder de artiestennaam Mustii. Zijn stijl is pop, die hij brengt met een hypnotiserende stem die breekbaar en tegelijkertijd krachtig klinkt. Mustii bracht intussen twee albums – 21st century boyen It’s happening now – uit en speelde op verschillende festivals zoals Les ardentes en Les nuit botaniques, en drie keer in een uitverkochte Ancienne Belgique. Mustii werd bekroond met de ‘Revelatie van het jaar’ award op de D6bels music awards.

In 2024 brengt Mustii een nieuw album uit, keert hij op televisie terug als jurylid in Drag race Belgium, is hij te zien in de bioscoop in La nuit se traîne van Michiel Blanchart, en zal hij België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Praktisch

Via Open Media vind je binnenkort het eerste interview van Mustii terug. Peter Van de Veire, vaste Songfestival-commentator voor VRT, kon de artiest vanochtend spreken over zijn deelname.

Het Eurovisiesongfestival vindt in 2024 plaats in de Zweedse stad Malmö op:

  • Dinsdag 7 mei: eerste halve finale
  • Donderdag 9 mei: tweede halve finale
  • Zaterdag 11 mei: finale

Over het nummer waarmee Mustii ons land zal vertegenwoordigen, wordt later gecommuniceerd. Het Eurovisiesongfestival is in mei volledig te volgen via VRT.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: