De 38ste editie van Night of the Proms brengt dit jaar een onvergetelijke line-up naar het Sportpaleis! Bereid je voor op de iconische beats van Eurythmics' Dave Stewart, de zomerse vibes van reggae-ster Shaggy, de betoverende klanken van pianovirtuoos Louis Philippson en de Vlaamse charme van zanger en presentator Niels Destadsbader. En dat is nog maar het begin. Meer artiesten worden binnenkort bekendgemaakt. Het feest van klassiek en pop vindt plaats op 22, 23 en 24 november 2024 in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets via www.nightoftheproms.be.

Sinds 1985 staat Night of the Proms garant voor een spectaculaire mix van populaire muziek en klassiek. Dit jaar zorgen oa. Dave Stewart van Eurythmics en de energieke Shaggy alvast voor een onvergetelijke popervaring! Zoals elk jaar begeleid door het excellente Antwerp Philharmonic Orchestra en koor Fine Fleur, met opnieuw de ravissante Alexandra Arrieche als dirigente.

Dave Stewart, muzikant, songwriter en producer achter Eurythmics-hits

Dave Stewart is een levende legende. Met zijn Eurythmics repertoire brengt hij hun grootste hits naar het Antwerpse Sportpaleis. Met een carrière die zich uitstrekt over vier decennia en meer dan 100 miljoen verkochte albums wereldwijd, behoort Dave Stewart tot de meest gerespecteerde en getalenteerde figuren in de geschiedenis van de popmuziek. Hij brengt topstem Vanessa Amorosi mee om enkele classics te brengen als ‘Sweet Dreams’, ‘Here Comes The Rain Again’ en ‘There Must Be An Angel’. Iets om nu al naar uit te kijken!

Shaggy, reggae-icoon met hits als 'Boombastic' en 'It Wasn't Me'

Shaggy's doorbraak kwam er in 1995 met de single 'Boombastic'. Deze internationale hit leverde hem een eerste Grammy Award op. Daarna volgden de hits 'It Wasn't Me', 'Angel', 'Hey Sexy Lady' en 'I Need Your Love'. Wie er bij was op Night of the Proms in 2004 herinnert zich ongetwijfeld nog zijn energieke optreden in het Sportpaleis. Hij stond er toen naast oa. James Brown en Joe Cocker geprogrammeerd.

Naast zijn eigen successen werkte Shaggy ook samen met tal van andere grote artiesten, waaronder Sting, Janet Jackson, Ali G en Karol G. Met zijn unieke mix van reggae, pop en R&B heeft Shaggy een blijvende stempel gedrukt op de muziekindustrie. Dit najaar is hij na precies 20 jaar opnieuw te gast op Night of the Proms.

Van popmuziek tot primetime met Niels Destadsbader

Zanger, acteur en televisiepresentator Niels Destadsbader neemt dit jaar voor het eerst de presentatie voor zijn rekening - als jongste presentator ooit! - op Night of the Proms. Zijn muzikale carrière kreeg vleugels toen hij in 2016 zijn eerste album uitbracht. Hits als 'Speeltijd', 'Verover mij' en 'De wereld draait voor jou’ maken hem een vaste waarde in de Vlaamse muziekwereld.

Destadsbader staat verder bekend om zijn energieke optredens, waarbij hij zijn publiek telkens weet te raken. Naast zijn muziek heeft Niels ook zijn sporen verdiend als presentator van succesvolle shows en kunnen mensen hem kennen van oa. ‘Ik vraag het aan’, 'The Masked Singer', ‘Belgium’s got talent’, de ‘Mia’s’ en Radio 2’s ‘Zomerhit’. Met meerdere MIA's(Music Industry Awards) op zijn naam en uitverkochte concerten is hij een van de grootste entertainers van Vlaanderen. Artiesten en bezoekers van Night of the Proms zijn dit jaar met andere woorden bij hem in goede handen.

“Als kind ben ik vaak met mijn ouders naar Night of The Proms geweest. En na al die jaren is het een begrip geworden, in binnen- én buitenland. Dat ze nu aan mij vragen, als jongste presentator ooit, om deze editie aan elkaar te praten is dus heel bijzonder. Daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn.” aldus Niels.

Klassieke piano-sensatie Louis Philippson

De 19-jarige Duitse pianist Louis Philippson is een TikTok-fenomeen dat klassieke muziek op speelse wijze naar een breed publiek brengt. Zijn talent werd ontdekt toen hij 7 was, wat hem een plek opleverde aan de prestigieuze Robert Schumann Musik Hochschule in Düsseldorf. Louis heeft op TikTok meer dan 700.000 volgers door zijn vlogs en creatieve herinterpretaties van klassieke stukken.

Sinds september 2023 brengt hij singles uit, geïnspireerd door componisten zoals Ludovico Einaudi en combineert hij klassieke melodieën met moderne pop- en soundtracks. Ideale combo voor Night of the Proms!

Night of the Proms presenteert op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondagmiddag 24 november 2024 onder meer Eurythmics (Dave Stewart), Shaggy, Louis Philippson (piano) en zanger/presentator Niels Destadsbader. Meer artiestennamen worden later bekendgemaakt.

Tickets zijn beschikbaar via www.nightoftheproms.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: