Eva De Roovere werd uitgekozen als Belgische ambassadrice voor de maand maart 2022 van Spotify's wereldwijd EQUAL programma, dat streeft naar gelijkheid van vrouwen in de muziek industrie en de muziek van vrouwen wereldwijd promooot.

Eva De Roovere is ongetwijfeld één van de meest creatieve en actieve artiesten in de Benelux. Als zangeres, songwriter en producer heeft ze de afgelopen twee decennia een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. De hitparades in België én Nederland vielen massaal voor haar nummer 1 hit, het licht erotische “Slaap lekker (Fantastig Toch) dat in originele versie en de remix van Diggy Dexsamen meer dan 15 miljoen streams haalde en met goud en platina bekroond werd.

4 albums met Kadril, 2 met Oblomow, 2 albums met Gerry De Mol waaronder het zeer succesrijke “Kleine blote liedjes” en sinds haar solodebuut “De Jager” uit 2006, een handvol sterke platen onder eigen naam in het Nederlands en Engels waarvan “La Loba” uit 2019 de laatste was. Folk, wereldmuziek, luisterliedjes, pop, avontuurlijke collabs… De Roovere voelt er zich allemaal in thuis en weet telkens weer haar publiek te raken en mee te nemen in beklijvende verhalen.

Het nieuwe album van Eva De Roovere "Hier en Nu" is net uit en werd een plaat vol onvervalste Nederlandstalige popsongs in een productie van Ken – Fatty K – Flamant en Wouter – Wowter – De Schutter. Singles “Spijt” en "Stroom" doen het erg goed op de radio en haalden de Vlaamse Top 20. Ook het album zelf werd door de media en publiek bijzonder goed onthaald.

Album Première: AB, Brussel: 5/4/22. Tickets hier

Release Shows:

  • 07/05/22 Zaal Colibrant Lier. (Duo)
  • 21/5/22 Muziekcentrum Dranouter. Tickets hier
  • 09/6/22 Minard Gent.Tickets hier
  • 11/06/22 D'Oude Pastorie Ham. (Duo). Tickets hier
  • 16/6/22 De Roma Antwerpen. Tickets hier

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over